MAF:n kyydillä leluja ja opetusta sairaalaan

19.12.2017Alison Curtis, 73, on amerikkalainen, Sveitsissä asuva opettaja, joka on viettänyt vuosittain 1 - 2 viikkoa kenialaisessa Wamban sairaalassa opettamassa sairaita lapsia jo 20 vuoden ajan.

Iso osa Wamban sairaalan lapsista kärsii malariasta, tuberkuloosista tai erilaisista haavoista ja käärmeiden puremista. Kuivina kausina lapsia hoidetaan aliravitsemuksen takia. Alkaessaan työn 20 vuotta sitten Alison käytti ajan opettamalla lapsia, jotta nämä eivät jäisi jälkeen koulutyöstään. Opetukseen osallistuminen tuottaa lapsille iloa ja pitää heidän mielensä terveinä, kun he ovat fyysisesti sairaana.

Nopeasti Alison kuitenkin turhautui siihen, että hänen poissaollessaan lapset eivät saaneet opetusta. Niinpä Alison hankkikin varat paikallisen opettajan palkkaamiseen ja hän käy sairaalassa vuosittain viemässä uusia ideoita ja leluja sekä opetustarvikkeita.

Alkuun Alison kulki Wambaan Nairobista autolla, mutta jo viimeisen 15 vuoden ajan hän lentää MAF:n koneilla. "Käytän MAF:n lentoja säästääkseni aikaa, sekä turvallisuuden takia", hän kertoo. "Näiden vuosien aikana tiet ovat kyllä parantuneet, mutta valitettavasti moottoriteillä tapahtuu ryöstöjä, eikä perheeni halua minun ottavan sitä riskiä."