Ajankohtaista

MAF:n katastrofiavustustyössä Haitissa on lokuun 5. päivästä alkaen lennetty 372 katatastrofiapulentoa.
Museolentokoneen matka halki Suomen jatkuu ja tällä kertaa lento suuntautui pääkaupunkiseudulta pohjoiseen, Pieksämäelle.
Tilanne Haitissa on edelleen niin paha, että MAF:n avustuslentoja jatketaan vielä useamman kuukauden ajan.
MAF:n matkustajalennoille on ollut ennakoitua enemmän tarvetta. Rahtia on lennetty ennakoidusti. Teitä on avattu ja tämä on vähentänyt tarvetta rahdin lentämiseen, mutta edelleen kylmäketjua vaativat tavarat sekä lääkkeet vaativat lentokuljetusta.
Suomalaiset ovat osallistuneet aktiivisesti MAF:n työn tukemiseen. MAF Suomi kiittää kaikkia lahjoituksellaan ja vapaaehtoistyöllään osallistuneita.
MAF:lla on Haitilla käytössään kolme konetta, mutta koska tarve on suuri, lähetti MAF USA Nampasta Haitille Kodiakin N120KQ. Lisäksi Kodiakin matkassa perille pääsee myös GATR, puhallettava satelliitti-internetkeskus.
Näin MAF:n lentäjää Mark Lipriniä kiitti kiitti Tearfund-järjestön työntekijä Enkas Chau. Mark oli juuri laskeutunut Mototin kylään Etelä-Sudanin koillisosassa, minne rahdin lentäminen on osa MAF:n ja Tearfundin tavanomaista työtä. Heinäkuussa MAF joutui näiden lentojen sijasta toteuttamaan evakuointilentoja maan pääkaupungin Juban levottomuuksien vuoksi. Nyt tilanteen rauhoituttua MAF on jatkanut lentoja Mototin kylään tukeakseen Tearfundin tärkeää työtä. Levottomuuksien lisäksi Sudanin lento-operaatiota ovat vaikeuttaneet runsaat sateet. Kiitoradat ovat sateiden jälkeen mutaisia ja liian pehmeitä laskeutua. Muutama kuiva ja kuuma päivä korjasi tilanteen ja Mark pääsi lähtemään lennolle.
RSS ATOM