Ajankohtaista

Tapetan kiitorata oli ollut poissa käytöstä 27 vuotta. MAF:n ja Samaritan Purse-järjestön yhteistyöllä 800 metriä pitkä kiitorata on taas kunnostettu ja avattu käyttöön. Avajaisia juhlittiin kiitollisin mielin maaliskuun 19. päivä.
Aboriginaalit Arnheminmaalla elävät eristyksissä ja hankalien matkojen päässä. Heillä on paljon köyhyydestä johtuvia ongelmia, joista yksi on ruuan vähäisyys ja siitä kumpuavat levottomuudet. Köyhyyden kierrettä halutaan katkaista lentämällä alueelle opettajia.
Karma Lama, nepali, joka menetti maanjäristyksessä vanhempansa, siskonsa ja kotinsa Langtangissa, kiteyttää MAF:lta ja OM:lta saadun avun: "Ilman teitä emme olisi voineet jäädä. Kiitos helikoptereista, joilla toitte ruokaa, peittoja, vaatteita ja rakennusmateriaaleja, niin että me maanvyörystä jäljelle jääneet saatoimme viettää talven täällä."
Gebraun kiitorata on vihdoin otettu käyttöön Papua-Uudessa-Guineassa. Kiitorataa alettiin rakentaa jo yli 20 vuotta sitten raamatunkääntäjien toiveesta, mutta monista eri syistä johtuen rakentaminen viivästyi ja asiaan paneuduttiin uudestaan vasta vuonna 2012. Vihkiäisiä vietettiin juhlatunnelmassa 25.2.2016. Uusi kiitorata on 2000 metrin korkeudella merenpinnasta, 600 metriä pitkä ja siinä on 15 % kaltevuus.
MAF Suomen eli Suomen Lähetyslentäjien perustamisesta 8.12.1976 tulee kuluneeksi 40 vuotta. Järjestämme vuoden 2016 aikana juhlakiertueen, joka vie 20 vuotta MAF:n operaatioissa Afrikassa palvelleen Cessna 206-lentokoneen kiertueelle ympäri Suomea.
Cessna Caravan, rekisterinumerolla N624MF, lähti viime viikolla kohti Mosambikia, jossa se pääsee MAF:n palvelukseen. 
RSS ATOM