Ajankohtaista

Gebraun kiitorata on vihdoin otettu käyttöön Papua-Uudessa-Guineassa. Kiitorataa alettiin rakentaa jo yli 20 vuotta sitten raamatunkääntäjien toiveesta, mutta monista eri syistä johtuen rakentaminen viivästyi ja asiaan paneuduttiin uudestaan vasta vuonna 2012. Vihkiäisiä vietettiin juhlatunnelmassa 25.2.2016. Uusi kiitorata on 2000 metrin korkeudella merenpinnasta, 600 metriä pitkä ja siinä on 15 % kaltevuus.
MAF Suomen eli Suomen Lähetyslentäjien perustamisesta 8.12.1976 tulee kuluneeksi 40 vuotta. Järjestämme vuoden 2016 aikana juhlakiertueen, joka vie 20 vuotta MAF:n operaatioissa Afrikassa palvelleen Cessna 206-lentokoneen kiertueelle ympäri Suomea.
Cessna Caravan, rekisterinumerolla N624MF, lähti viime viikolla kohti Mosambikia, jossa se pääsee MAF:n palvelukseen. 
MAF:n yhteyssihteeri Satu Gaya pääsi helmikuussa tutustumaan MAF:n työhön Keniassa. Monipuoliseen vierailuun mahtui niin koneiden huoltoon tutustumista kuin lento pienkoneella.
Destin Sandlin kävi tutustumassa MAF:n lentokoulutukseen ja kysyi osuvasti "Koulutetaanko täällä supersankareita?"
Suomalainen lentäjä Jarkko Korhonen lentää säännöllisesti pieneen tansanialaiseen Pinyinyinin kylään, jota edes matkapuhelinverkko ei vielä tavoita. Kylässä ei ole kaivoa ja opettajia on vaikea houkutella paikalliseen kouluun.
RSS ATOM