Ajankohtaista

MAF:n tekemillä kartoituslennoilla on suuri rooli katastrofin avustustyön koordinoinnissa. Lennot ovat paljastaneet tilanteen vakavuuden. MAF tekee yhteistyötä Mosambikin hätäalueella Mercy Airin kanssa kartoittaen tilannetta ja toimittaen tulvien saartamille alueille mm. ruoka-apua.
Sentanin alueelle Papuaan iski rankkasade, joka on aiheuttanut tulvia ja maanvyörymiä. Kuolonuhreja on n. 80 ja monien asunnot ovat joutuneet veden tuhoamiksi. Maanvyörymien tukkimia teitä avataan parhaillaan, mutta siirtyminen alueelta toiselle on edelleen hidasta.
Tilanne Etelä-Sudanissa on taas kärjistynyt ja vaikutukset alkavat näkyä pakolaisten elämässä – maassa ei ole tarpeeksi ruokaa, ja monet pakolaiset hakeutuvat pakolaisleireille Keniaan, ei vain pelon, vaan nälän takia. Leireille tullaan myös hakemaan apua sairauksiin.
Kehittyvän teknologian ajassa radioviestintä ei ole mennyt pois muodista. Niin kauan kuin keskellämme on maaston eristämiä yhteisöjä, radio säilyy käytössä.
Lähitulevaisuudessa myös lentäminen voi olla päästötöntä ja lisäksi hiljaista, yksinkertaista, nopeaa ja edullista. Ekologista teknologiaa otetaan käyttöön lentämisessä vauhdilla. Miten Suomi pysyy tässä kehityksessä mukana? Näitä kysymyksiä pohditaan 6.3. järjestettävässä konferenssissa Helsingin Oodissa.
Hammaslääkäri Bobby Alston kiittää MAF:ia: ” Alkuun paikalliset olivat hyvin epäluuloisia, mutta viikon lopulla he pyysivät meitä tulemaan takaisin mahdollisimman pian! MAF auttaa meitä säästämään aikaa ja vaivaa, niin että meillä on enemmän aikaa tehdä työtä klinikalla. Kiitos, että olette täällä!”
RSS ATOM