Ajankohtaista

Filippiinejä moukaroinut hurrikaani on talttumassa, mutta avustustöitä tehdään edelleen sateessa ja satunnaisissa ukkosmyrskyissä. MAF on ollut mukana tekemässä niin kartoituslentoja avuntarpeesta kuin pakkaamalla avustustarpeita - koko paikallinen MAF:n henkilöstö on tarttunut toimeen lapsia myöten.
Jubilee Boarding School  on sisäoppilaitos, joka tarjoaa koulutusta ja majoitusta sokeille ja näkövammaisille Pohjois-Kenian alueella. Koulu on LogLogossa ja sen toimintaa johtaa John Osmond, opettaja, joka on itsekin sokea. MAF:n lentäjä Melvin Peters, joka itsekin asuu LogLogossa, on auttanut Johnia monissa koulun projekteissa, joista viimeisin on sadevesikourujen lentäminen ja asentaminen veden keräämiseksi koululle.
Keniassa Entasekeran kiitoradalta nousuunlähtö onnistuu vain ilman lastia ja matkustajia. MAF mietti miten matkustajat saataisiin lennätettyä myös takaisin Nairobiin. Ratkaisu löytyi yllättäen läheltä.
MAF Timor-Lestessä kuljettaa potilaita ja eri alojen ammattilaisia hankalien matkojen päähän, mutta MAF:n koneen kyydissä on lentänyt myös 15 000 kananpoikasta. Projektin tarkoituksena on tuoda tälle pienelle Oecussen alueelle yritystoimintaa.
Tsadissa toimiva avustusjärjestö CSI on kiitollinen MAF:n lennoista Atin kaupunkiin. Sadekaudella mahdollisuus tehdä matka autolla on hankala, on enemmän sääntö kuin poikkeus, että auto jää jumiin jonnekin pariksi päiväksi.
Lentäjä Patrick Keller kuljetti 1023 kg rakennusmateriaaleja koulun hallintorakennusta varten Marolamboon. Koneelta materiaalit kannettiin kylän läpi joelle, ja siitä loppumatka veneellä perille.
MAF:n lentäjä Andy Macdonald sai avunpyynnön kesken lennon ja avulla oli kiire. Kuutiomeduusa oli pistänyt kuusivuotiasta poikaa, joka kärsi kovista kivuista. Meduusan pisto voi pahimmillaan johtaa kuolemaan, jos apua ei saada nopeasti.
RSS ATOM