Ajankohtaista

Kuuden tunnin kävely jyrkkää vuorenrinnettä alas Malambon kylään. Sen jälkeen pitäisi metsästää vielä moottoripyörä tai odottaa bussia, joka olisi matkalla Loliondoon - kuuden tunnin ajomatkan päähän kuoppaista tietä. Nämä ajatukset pyörivät Olemilein kyläläisten ajatuksissa, kun he huomasivat, että nuoren naisen synnytys ei edistynyt. Kenenkään ei tarvinnut sanoa sitä ääneen - tämä äiti ei tulisi selviämään sairaalaan asti, hän pystyi tuskin edes kävelemään, saati sitten kapuamaan alas vuoripolkuja.
Arkkipiispan vaalin toisella kierroksella Piispa Tapio Luoma tuli valituksi selvin numeroin. Hän tuntee MAF:n työn omakohtaisesti.
Kansa, joka on käynyt läpi ebola-kriisin, on monin tavoin traumatisoitunutta. Miltä tuntuu läheisestä, joka ei voi auttaa sairastunutta? Miltä tuntuu, kun kuolevalle omaiselle ei voi edes jättää hyvästejä? Mielenterveyspalveluita ei käytännössä ollut tarjolla ollenkaan IRC-järjestön aloittaessa työnsä lähes tyhjästä Kaakkois-Liberiassa. Nyt kaksi vuotta myöhemmin, lista saavutetuista asioista on pitkä. Ja IRC:n työntekijät kertovat MAF:n olevan pelastus - työaikaa säästyy joka matkalla usean päivän verran. Lisäksi MAF on ainoa lentoyhtiö, joka lentää Monroviasta alueelle.
Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa) ja Suomen Lähetyslentäjät (MAF Suomi) ovat solmineet yhteistyösopimuksen.
MAF Suomi pyytää lähetyslentotyöstä innostuneita tykkäämään MAF Suomen facebook-sivusta ja toivottaa samalla kaikille hyvää ystävänpäivää 14.2.
Liberiassa avattiin uusi reittilentoyhteys Nimban maakuntaan, mikä yhdistää Greenvillen, Zwedrun ja Tappitan kaupungit. Tappitassa on maakunnan ainoa sairaala, jossa on mahdollisuus tietokonetomografiaan.
Paula Lehmuskallio on yhdessä usean muun kirkolliskokousedustajan kanssa aloitteen Suomen Lähetyslentäjien (MAF Suomi) hyväksymisestä kirkon lähetysjärjestöksi.
RSS ATOM