Ajankohtaista

Jopa 45000 kongolaista on joutunut pakenemaan väkivaltaisuuksia Bunian pakolaisleirille. Pakolaisia on niin paljon, että Samaritan´s Pursen jakama ruoka-apu on jo loppunut. MAF:n tuoma ruoka-apu tuli juuri, kun leirin ruokavarat olivat käymässä loppuun.
Yksi MAF:n yhteistyöjärjestöistä, Danish Refugee Council, tekee töitä naisten oikeuksien puolesta erilaisten naisille tarjottavien kurssien avulla, mutta myös haastamalla yhteisöjen miehiä. Ilman MAF:ia Liberian kaukaisempien maakuntien tavoittaminen on hankalaa.
Jo 100.000 ihmistä on paennut väkivaltaisia levottomuuksia
Kuuden tunnin kävely jyrkkää vuorenrinnettä alas Malambon kylään. Sen jälkeen pitäisi metsästää vielä moottoripyörä tai odottaa bussia, joka olisi matkalla Loliondoon - kuuden tunnin ajomatkan päähän kuoppaista tietä. Nämä ajatukset pyörivät Olemilein kyläläisten ajatuksissa, kun he huomasivat, että nuoren naisen synnytys ei edistynyt. Kenenkään ei tarvinnut sanoa sitä ääneen - tämä äiti ei tulisi selviämään sairaalaan asti, hän pystyi tuskin edes kävelemään, saati sitten kapuamaan alas vuoripolkuja.
Arkkipiispan vaalin toisella kierroksella Piispa Tapio Luoma tuli valituksi selvin numeroin. Hän tuntee MAF:n työn omakohtaisesti.
Kansa, joka on käynyt läpi ebola-kriisin, on monin tavoin traumatisoitunutta. Miltä tuntuu läheisestä, joka ei voi auttaa sairastunutta? Miltä tuntuu, kun kuolevalle omaiselle ei voi edes jättää hyvästejä? Mielenterveyspalveluita ei käytännössä ollut tarjolla ollenkaan IRC-järjestön aloittaessa työnsä lähes tyhjästä Kaakkois-Liberiassa. Nyt kaksi vuotta myöhemmin, lista saavutetuista asioista on pitkä. Ja IRC:n työntekijät kertovat MAF:n olevan pelastus - työaikaa säästyy joka matkalla usean päivän verran. Lisäksi MAF on ainoa lentoyhtiö, joka lentää Monroviasta alueelle.
Medialähetysjärjestö Sanansaattajat (Sansa) ja Suomen Lähetyslentäjät (MAF Suomi) ovat solmineet yhteistyösopimuksen.
RSS ATOM