Ajankohtaista

Näin MAF:n lentäjää Mark Lipriniä kiitti kiitti Tearfund-järjestön työntekijä Enkas Chau. Mark oli juuri laskeutunut Mototin kylään Etelä-Sudanin koillisosassa, minne rahdin lentäminen on osa MAF:n ja Tearfundin tavanomaista työtä. Heinäkuussa MAF joutui näiden lentojen sijasta toteuttamaan evakuointilentoja maan pääkaupungin Juban levottomuuksien vuoksi. Nyt tilanteen rauhoituttua MAF on jatkanut lentoja Mototin kylään tukeakseen Tearfundin tärkeää työtä. Levottomuuksien lisäksi Sudanin lento-operaatiota ovat vaikeuttaneet runsaat sateet. Kiitoradat ovat sateiden jälkeen mutaisia ja liian pehmeitä laskeutua. Muutama kuiva ja kuuma päivä korjasi tilanteen ja Mark pääsi lähtemään lennolle.
Suomen Lähetyslentäjät juhlivat 40-vuotista taivalta lähetyksen ja lentokoneiden parissa Tuusulan kirkossa sunnuntaina 18.9. klo 16:00
Etelä-Sudanin väkivaltaisuuksien takia MAF:n tavanomainen työ vaihtui evakuointilennoiksi heinäkuussa. Työ monilla alueilla kuitenkin jatkuu ja MAF:n lentoja kaivataan kipeästi. MAF:n lentäjä Mark Liprini lensi Keniasta Jubaan ja sieltä edelleen pieneen Mototin kylään täydentääkseen Tearfundin varastoja.
MAF:n lentäjä Andrew Parker tietää vastauksen lennettyään kesällä 14 polkupyörää Jubasta Leeriin Etelä-Sudanissa. Mukaan lennolle mahtui myös kaksi Medairin työntekijää ja hedelmiä ja vihanneksia.
Kanadalainen Chris Unrau työskenteli puolen vuoden ajan Papua-Uudessa-Guineassa tuoden yrityksensä drone-tietotaidon MAF:n käyttöön.
MAF Suomen eli Suomen Lähetyslentäjien perustamisesta 8.12.1976 tulee kuluneeksi 40 vuotta. Järjestämme vuoden 2016 aikana juhlakiertueen, joka vie 20 vuotta MAF:n operaatioissa Afrikassa palvelleen Cessna 206-lentokoneen kiertueelle ympäri Suomea.
RSS ATOM