Ajankohtaista

MAF:n lentäjät Holger Lasi ja Paul Woodington joutuivat miettimään miten rengas saadaan paikattua ja vaihdettua ilman tunkkia. Onneksi tunkin nosto ei ollut vain lentäjä Larry Nicholsonin varassa, vaikka kuvasta niin voisi päätelläkin.
Chris Ball lensi hiljattain koneellisen rokotteita ja tarpeita uuden klinikan avaamiseen Etelä-Sudanissa Longochukissa. Klinikka on osa Christian Mission Aid:n (CMA) työtä. Laskeutuminen sujui ongelmitta, vaikka kiitorata on melkein näkymätön ilmasta käsin ja kentän pinta on hyvin epätasainen - kiitos alueen suoperäisyyden. CMA:n henkilöstö oli innoissaan nähdessään rahdin, huolimatta siitä, että alueella on jälleen poliittista levottomuutta ja CMA miettii työntekijöidensä evakuoimista.
MAF Suomi tukee suomalaisten lahjoitusten avulla MAF:n lentoja ja työtä erityisesti Mongoliassa ja Itä-Afrikassa. Varoilla hankintaan polttoainetta MAF:n avustuslentoja varten sekä tuetaan kehitysmaiden ihmisten koulutusta.
MAF Suomi kutsuu ammattilentäjä-lentokoneinsinööri Erik Korpijärven lentotoiminnan vapaaehtoisjohtajaksi
Tosin neljä moottoripyörää ja kaksi pyörää eivät jättäneet tilaa niiden kuljettajille, kun Mike Dupuis lensi ne Jubasta Waun kaupunkiin Etelä-Sudanissa. Tämä MAF:n lento on osa hanketta, jolla parannetaan tyttöjen koulutusta.
MAF vihki käyttöön uuden Kodia-lentokoneen elokuun lopussa. Lahjoitusvaroin ostettu kone palvelee lähetystyöntekijöitä, avustustyöntekijöitä, sairaanhoitotiimejä, raamatunkääntäjiä sekä sairaita ja apua tarvitsevia.
Renkin kaupunki Etelä-Sudanissa on ollut ennenkin väkivaltaisuuksien näyttämönä, mutta Medairin hernkilöstö joutui täysin sen yllättämäksi. MAF:n kahdella evakuointilennolla työntekijät pääsivät turvaan.
RSS ATOM