Ajankohtaista

Jubilee Boarding School  on sisäoppilaitos, joka tarjoaa koulutusta ja majoitusta sokeille ja näkövammaisille Pohjois-Kenian alueella. Koulu on LogLogossa ja sen toimintaa johtaa John Osmond, opettaja, joka on itsekin sokea. MAF:n lentäjä Melvin Peters, joka itsekin asuu LogLogossa, on auttanut Johnia monissa koulun projekteissa, joista viimeisin on sadevesikourujen lentäminen ja asentaminen veden keräämiseksi koululle.
Keniassa Entasekeran kiitoradalta nousuunlähtö onnistuu vain ilman lastia ja matkustajia. MAF mietti miten matkustajat saataisiin lennätettyä myös takaisin Nairobiin. Ratkaisu löytyi yllättäen läheltä.
MAF Timor-Lestessä kuljettaa potilaita ja eri alojen ammattilaisia hankalien matkojen päähän, mutta MAF:n koneen kyydissä on lentänyt myös 15 000 kananpoikasta. Projektin tarkoituksena on tuoda tälle pienelle Oecussen alueelle yritystoimintaa.
Tsadissa toimiva avustusjärjestö CSI on kiitollinen MAF:n lennoista Atin kaupunkiin. Sadekaudella mahdollisuus tehdä matka autolla on hankala, on enemmän sääntö kuin poikkeus, että auto jää jumiin jonnekin pariksi päiväksi.
Lentäjä Patrick Keller kuljetti 1023 kg rakennusmateriaaleja koulun hallintorakennusta varten Marolamboon. Koneelta materiaalit kannettiin kylän läpi joelle, ja siitä loppumatka veneellä perille.
MAF:n lentäjä Andy Macdonald sai avunpyynnön kesken lennon ja avulla oli kiire. Kuutiomeduusa oli pistänyt kuusivuotiasta poikaa, joka kärsi kovista kivuista. Meduusan pisto voi pahimmillaan johtaa kuolemaan, jos apua ei saada nopeasti.
Vaikka Mongolian terveydenhoito on kehittynyt paljon viime vuosina, pääkaupungin ulkopuolella ei juuri ole terapeutteja, jotka osaisivat auttaa kehitysvaikeuksista kärsiviä lapsia. Onneksi pääkaupungissa Ulaanbaatarissa on Kohti valoa -terapiakeskus, joka palvelee perheitä myös maaseudulla. MAF tukee keskuksen työtä lentämällä niin työntekijöitä kuin potilaita maalta kaupunkiin ja takaisin.  
RSS ATOM