Petri Louhivuori valittiin MAF Finlandin puheenjohtajaksi

12.10.2012


Petri Louhivuoren kokemus, tiedot ja taidot tuovat tärkeän lisän MAF Finlandin hallitukseen. Ennen kaikkea hän on myös innostunut MAF:n työstä

Petri Louhivuori (62) on Tuusulan evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen. Hän on vuosien aikana vaikuttanut mm. CBMC- kristillisessä liikemiesverkostossa - erityisesti sen Vantaan ryhmän toiminnassa alusta alkaen. Lisäksi hän toiminut Helsingin Saalem seurakunnassa sekä 1980-luvulta alkaen STELK:ssä  - Suomen Täyden Evankeliumin Liikemiehet ry:ssä, jonka perustajajäsen hän on. Lisäksi hän on palvellut simultaanitulkkina (englanti-suomi ja suomi-englanti) monissa eri seurakunnissa ja niiden tapahtumissa. Petrin Englannin kielen taito on perua lapsuudessa Englannissa vietetystä ajasta vuosina 1955-1961, jolloin hänen isänsä toimi Lontoossa merimieskirkon pappina. Petrin perheeseen kuuluvat vaimo sekä jo aikuiset pojat sekä kaikkiaan seitsemän lastenlasta.

Petrillä on kaupallinen peruskoulutus ja hänellä on voimassa olevat CPL/IR lentolupakirjat. Hän puhuu viittä kieltä - suomen lisäksi englantia ja ruotsia sekä myös jonkin verran saksaa ja ranskaa.

Hänen pitkää työuraansa sävyttävät kaupankäyntiin, markkinointiin sekä ilmailun liittyvät tehtävät. Pisimpään hän on palvellut lentoyhtiö Finnairin tehtävissä yhteensä 30 vuotta aina vuoteen 2010 saakka. Hän aloitti Finnairin osto-osaston ulkomaankaupan tehtävissä vuosina 1972-1977 ja Finnairin Teknisen osaston myyntipäällikkönä 1986-1990. Vuosina 1991-2010 hän työskenteli Finnairin Lento-osastolla monipuolisissa kaupan ja markkinoinnin tehtävissä mm. myyntipäällikkönä, markkinointijohtajana, kaupallisena johtajana sekä myyntijohtajana Finnairin Flight Academy:ssä. Finnairin lisäksi hän on työskennellyt kaupallisena johtaja Lekoservice Oy:ssä vuosina 1981-1985 sekä rakennusalan yrityksessä YIT:ssä Saudi-Arabiassa ja Puolassa vuosina 1977-1981 ja uudelleen Suomessa 1985-1986. Vuosien varrella hän on toiminut puhujana sekä puheenjohtajana useissa kansainvälisissä lentokoulutuksen konferensseissa ja symposiumeissa Aasiassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vuodesta 2011 saakka hän on toiminut ilmailualan ja kansainvälisen kaupan konsulttina.

Petrin kokemus, tiedot ja taidot tuovat tärkeän lisän MAF Finlandin hallitukseen. Ennen kaikkea hän on myös innostunut MAF:n työstä: "Olen nuoresta alkaen ollut ilmailusta kiinnostunut ja lentänyt itse asepalveluksesta alkaen. Ilmailu on ollut minulle sekä harrastus että työ. Vuosien varrella olen tehnyt kaikenlaista työtä ilmailun parissa ja nyt MAF avaa taas uuden ulottuvuuden. Voin yhdistää uskoni ja harrastukseni, voiko parempaa toivoa?"

Liitteet