Vanessa Nagul, Papua Uusi-Guinea, suoritti ansiolentäjän lupakirjan

12.10.2012

Vanessa Nagul suoritti CPL-lentolupakirjan
Vanessa Nagul suoritti CPL-lentolupakirjan

MAF:n lentokoulu MAF ATC (Aviation Training Centre), joka on Papua-Uuden Guinean ainoa lentokoulu, koulutti onnistuneesti uuden lentäjän

Vanessa Nagul, joka on kotoisin maan pääkaupunngista Port Moresby:stä, suoritti ansiolentäjän lupakirjansa (Commercial Pilot’s Licence) ja juhlimisen aihetta riitti. Vanessa halusi aina päästä lentoemännäksi, mutta hänen serkkunsa suositteli hänelle, että hänen pitäisi opiskella lentäjäksi. Vanessa otti haasteen vastaan kasvaen itse haasteiden mukana.

Teoriaopinnot olivat vaikeita, mutta Vanessaa motivoi MAF:n Papua Uusi-Guineassa eristettyjen kylien hyväksi tekemä työ. MAF ATC on tällä herkellä ainoa lentokoulu koko Papua Uusi-Guineassa. Se on myös kouluttanut useita Papua Uusi-Guinean kansalaisia lentokonemekaanikoiksi. Vaikka MAF pyrkii kouluttamaan omaan tarpeeseen työntekijjöitä, koulu tarjoaa myös toivoa ja mahdollisuuksia maassa, jossa työttömyys on korkea.

Tällä hetkellä MAF ATC voi kouluttaa vain viisi oppilasta vuosittain. “Jos meillä olisi toinen lentokone, voisimme heti ottaa kolme oppilasta vuosittain lisää“, kertoo lennonopettaja Rick Velvin.  “Jos meillä olisi toinen lennonopettaja, voisimme ottaa vielä enemmän oppilaita“ hän jatkaa.