Cessna 182 SMA auttaa Madagaskarilla

15.10.2012


MAF:n uusin lentokone Cessna 182 SMA aloitti palvelun Madaskarilla. Ensimmäinen lento säästi kahdelta lääkäriltä 2,5 päivän maantiematkan

MAF:n uusin lentokone Cessna 182 SMA Madagaskarilla aloitti palvelun säästämällä lääkäreiltä 2,5 päivän maantiematkan. MAF:n nelipaikkainen Cessna 182 lentokone, joka toimii SMA diesel-moottorilla, on huomattavasti pienempi ja polttoainetaloudellisempi kuin suurempia ryhmiä kuljetettaessa käytettävä 9-paikkainen Cessna Caravam. Uusi Cessna 182 lentokone lensi Pohjois-Madagaskarin alueelle sijaitsevaan Mandritsaran sairaalaan, missä myös lentokone ja lentäjä yöpyivät. Seuraavana aamuna MAF:lle tuli pyyntö hakea yli 160 kilometriä itään päin sijaitsevasta Bemanasta potilas. Suolen puhkeamisesta kärsivä potilas piti saada kiirellisesti leikkaushoitoon. Cessna 182 lensi hakemaan miehen ja hänen isänsä ajoissa Antananarivoon Madagaskarin pääkaupunkiin. MAF:n uusi lentokone merkitsi tälle miehelle elämää kuoleman sijasta.

MAF:n Madagaskarin maajohtaja Bert van den Bosch ei ole yllättynyt uuden koneen vaikutuksesta lento-ohjelmaan mahdollisuuksiin palvella eristyksissa asuvia yhteisöjä. “Se on suuri siunaus! Minusta tuntuu, että nyt meillä taas mahdollisuus tarjota palvelua asiakkaillemme. Erityisesti voimme nyt palvella pienempiä ryhmiä paremmin. Keskustelin tänään ranskalaisen lähetysty;ntekijän kanssa ja hän kertoi matkustaneensa kokonaisen viikon autolla, veneellä avomerellä ja lopulta kävellen  päästäkseen perille asemapaikkaansa. MAF:n 182 avaa hänelle toisen vaihtoehdon.”

Lyhyen palvelunsa aikana uusi lentokone Cessna 182 on jo pelastanut yhden ihmishengen ja se on varattu seuraavalla viikolla 22 tunnin lentoja varten. 22 tunnissa kone lentää noin 4900 km matkan. MAF:n lentäjä Josh Plett on innostunut mahdollisuuksista, joika uusi lentokone antaa työlle Madagaskarissa: "Tämä on suuri mahdollisuus käyttää lentokonetta työhön, jolla on erittäin suuri vaikuttavuus!"