Uusi terveysklinikka avattiin Sudanissa - MAF lensi ensimmäiset rokotteet

15.12.2014

Kaikki tämä tarvittiin uuden klinikan toiminnan avaamiseen, vielä 10 km:n kantomatka edessä.
Kaikki tämä tarvittiin uuden klinikan toiminnan avaamiseen, vielä 10 km:n kantomatka edessä.

Chris Ball lensi hiljattain koneellisen rokotteita ja tarpeita uuden klinikan avaamiseen Etelä-Sudanissa Longochukissa. Klinikka on osa Christian Mission Aid:n (CMA) työtä. Laskeutuminen sujui ongelmitta, vaikka kiitorata on melkein näkymätön ilmasta käsin ja kentän pinta on hyvin epätasainen - kiitos alueen suoperäisyyden. CMA:n henkilöstö oli innoissaan nähdessään rahdin, huolimatta siitä, että alueella on jälleen poliittista levottomuutta ja CMA miettii työntekijöidensä evakuoimista.

John ja Simon, kaksi CMA:n hoitajaharjoittelijaa Keniasta, saapuivat koneelle ensin. He purkivat rahdin paketti paketilta. Jutellessaan heidän kanssaan Chris sai kuulla, että niiden sisältönä oli mm. rokotteita jauheena. CMA:n työntekijät lisäävät vain veden tarvittaessa. Muissa laatikoissa oli runsaasti lääkkeitä ja muita tarvikkeita klinikkaa varten.

Katsoessaan ympärilleen Chris huomasi, ettei lähistöllä ollut yhtään kuljetusvälinettä. Hänen seuraava kysymyksensä oli: "Kuinka lähellä klinikka on?"  "No, vain 10 kilometrin päässä," John ja Simon virnistivät ja kertoivat, että heillä oli täysin uusi klinikka, joka ei ollut päässyt alkamaan toimintaansa, koska heillä ei ollut lääkkeitä eikä muita tarvikkeita, joilla hoitaa potilaita.

Chris seurasi kuinka kourallinen CMA:n työntekijöitä ja yhteisön jäseniä lähtivät onnelisena kantamaan tuota 200 kg:n rahtia 10 kilometrin päähän voidakseen avata klinikan. Ilman fanfaareja tai suuria seremonioita, se oli näky, joka veti hiljaiseksi.