204 pientä osaa

22.12.2014

Kun lentäjät ja MAF:n muu henkilöstö kokoontui Papua-Uudessa-Guineassa koulutuspäiville, huoltohenkilöstö teki kiireellä töitä asentaakseen GA8 Vortex Generaattori- pakkauksen kaikkiin GA8-lentokoneisiin.

Micro Vortex Generaattori-pakkaus sisältää 132 kierregeneraattoria, jotka asennetaan koko siiven leveydelle sekä 72 kierregeneraattoria, jotka asennetaan horisontaalisen vakaimen alaosaan.  Mutta mitä tämä kaikki hyödyttää?

Tämä teknologia parantaa dramaattisesti turvallisuutta ja koneen käsittelyä erityisesti hitaalla nopeudella - asioita, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä MAF:n työssä.

Myös MAF:n palvelemat järjestöt ja asiakkaat voivat iloita, sillä GA8-koneet voivat nyt nousta ja laskeutua entistä suuremmilla rahdeilla useammilla kiitoradoilla kuin ennen. Yksi esimerkki: Tähän asti Airvan, joka nousi Sumwarista, pystyi kantamaan n. 160 kg tai jopa paljon vähemmän sateen jälkeen, kun maa kiitoradan alla on pehmentynyt, joskus vain yhden matkustajan.

Uudistuksen jälkeen lentoonnousupaino voi olla suurempi ja samoin matkustajien lukumäärä. Tämä tarkoittaa myös, että ambulanssilennolla potilaan mukaan voi lähteä huoltaja. Papualla sairaalat tarjoavat vain lääketieteellisen avun ja siksi on tärkeää saada potilaan mukaan myös ihminen, joka voi pitää huolta hänen muista tarpeistaan, ruosta ja hygieniasta.