Malmin lentoasema on säilytettävä

4.3.2015

Malmin lentoaseman säilyttäminen erittäin tärkeä MAF:n toiminnan jatkon kannalta. Jos rakastat MAF:n työtä ja haluat, että suomalainen yhteiskunta ei tee kallista virhettä, varmista tulevissa vaaleissa, että ehdokkaasi ajaa tulevassa eduskunnassa Malmin lentoaseman säilyttämistä toiminnassa. Malmin lentoasema on MAF Suomelle hyvin tärkeä, sillä koulutamme ja rakennamme tukea MAF:n työlle juuri Malmin lentoasemalta käsin.

Rakennusmaaksi huonosti kelpaava suopohjainen alue saattaa tulla veronmaksajille hyvin kalliiksi, jos maapohja kunnostetaan rakennuskelpoiseksi suomalaisten yhteisillä verovaroilla. Näyttää siltä, että asiassa ollaan ajamassa vain rakennusteollisuuden etua, sillä rakennusmaata löytyy pääkaupunkiseudulta muualtakin. Päätökset on muutettava, jotta kulttuurihistoriallisestikin tärkeää paikka säilyy edelleen sykkivänä toimintakeskuksena. Niin ympäristön asukkaat kuin lennonjohtajatkin haluavat säilyttää kentän.

Puolet maan lentäjäkoulutuksesta tehdään Malmilla, joten Malmi tarvitaan, että jatkossakin on suomalaisia lentäjiä, kun lentäjiä viiden vuoden päästä alkaa siirtyä suuria määriä eläkkeelle. Malmin kenttä on jopa eräille lintulajeille ainut paikka, missä ne pesivät pääkaupunkiseudulla.

Nyt on siis aika heti vaikuttaa, ottaa kantaa ja varmistaa, että oma ja ystävienkin ehdokkaat ovat asuinpaikastasi riippumatta Malmin säilyttämisen takana. Tiedossa on, että ainakin yksi puolue on ottanut Malmin säilyttämisen ja kehittämisen hallitusohjelmaansa. Malmin lentokentän vaihtoehtosuunnitelma löytyy osoitteesta http://malmiairport.fi/suunnitelma-2050/.