MAF Suomi lähetti 14.500 euroa Nepalin katasrofityötä varten

29.6.2015


MAF on järjestänyt rahoituksen, varaukset ja logistiikan kahdelle pienhelikopterille, joilla on Nepalin kokenein miehistö. 40 eri järjestöä on rekisteröitynyt käyttämään lentopalveluja. 450 henkilöä on jo kuljetettu ja 43.000 kg avustusmateriaalia on jaettu kaukaisiin ja usein mahdottomien kulkuyhteyksien taakse.

MAF:n henkilöstö on saanut olla avainasemassa välittämässä tietoa eri avustusjärjestöille, jotka suunnittelevat työtä samoilla alueilla. Näin työ kärsivien auttamiseksi on tullut tehokkaammaksi vähemmällä kustannuksella. MAF on myös rohkaissut järjestöjä kurkottamaan yhä kaukaisemmille ja hankalammin tavoitettaville alueille tämän kuljetuspalvelun avulla.

MAF on ollut myös mukana järjestämässä sairaslentoa naiselle, joka jäi kotonaan putoavien kivenmurikoiden alle, minkä seurauksena hänen lonkkansa murtui ja hän kärsi sisäisestä verenvuodosta. Maanjäristys oli katkaissut ainoan tien läheiseen kaupunkiin. Avustusjärjestö CARE soitti MAF:lle, joka järjesti heille helikopterikuljetuksen sairaalaan Katmanduun. Naisen onneksi kylässä sattui olemaan myös nepalilainen vapaaehtoislääkäri, joka pystyi antamaan hänelle ensiapua. Nyt nainen on saanut hoitoa ja on paranemassa.

MAF Suomi lähetti MAF:n Nepalin katastrofityötä varten 14.500 euroa.