Suurlahjoitus MAF:n sairaslennoille

22.10.2015

”Tarvitsen happea. Tarvitsen happea nyt!”
”Tarvitsen happea. Tarvitsen happea nyt!”

Kiitämme kaikkia sairaslennoille lahjoittaneita tukijoitamme, jotka tekevät mahdolliseksi työn jatkamisen mm. Mongoliassa.

Viimeisin koulutusjakso pidettiin juuri Mongoliassa ja jo yli 200 lääkäriä ja terveydenhuollon ammattilaista on saanut koulutuksen potilaslentojen hoitotyöhön. Nyt he ymmärtävät esimerkiksi, miten huomioida paineen ja hapen määrän vaihtelu kuljetettaessa potilaita lentokoneessa. Ulkoministeriö tukee koulutushanketta kehitysyhteistyömäärärahoin.

Koulutuksen antama tieto pelastaa ihmishenkiä. Mongoliassa eniten hyötyvät raskauden komplikaatioista kärsivät naiset, keskosena syntyneet vauvat, aivoinfarkti- ja sydänkohtauspotilaat, vaikeista maksasairauksista kärsivät potilaat ja onnettomuuksien uhrit. Nyt maaseudun köyhimmillä ja vaikeaosaisillakin on paremmat mahdollisuudet saada ammattitaitoista sairaanhoitoa.

Kuvassa mongolialainen lääkäri hoitaa pientä keskosvauvaa MAF:n lentokoneessa. Avustimme häntä, kun hän huudahti: ”Tarvitsen happea. Tarvitsen happea nyt!” Tuolla lennolla kolme keskosta ja aikuinen keuhkopotilas saivat kaikki terapeuttista happea ja pääsivät turvallisesti hoitoon Ulaanbaatariin.