Hyttysverkkoja ja toivoa Tansaniaan MAF:n siivin

18.2.2016

Jarkko valmistelee konetta lähtöön.
Jarkko valmistelee konetta lähtöön.
Koneen tulo kylään on aina nähtävyys.
Koneen tulo kylään on aina nähtävyys.

Suomalainen lentäjä Jarkko Korhonen lentää säännöllisesti pieneen tansanialaiseen Pinyinyinin kylään, jota edes matkapuhelinverkko ei vielä tavoita. Kylässä ei ole kaivoa ja opettajia on vaikea houkutella paikalliseen kouluun.

Viimeisimmillä safarilla Jarkon mukana matkustivat Suomen Lähetysseuran tiedottaja Katri Kuusikallio, ruotsalainen lähetystyöntekijä Päivi Karlsson ja kaksi maasaievankelistaa Elisha Olemoitan ja Elisabeth Robert. Paikalliset kiittivät MAF:ia säännöllisistä lennoista, jotka ovat tuoneet alueelle Jumalan Sanan mukana rauhaa. Myös koulu on alkanut houkutella enemmän lapsia säännöllisten vierailujen myötä. Elisha ja Elisabeth opettavat paikallisissa kouluissa uskontoa.

Päivi Karlsson piti paikallisille luennon malariasta ja kaikki 40 hyttysverkkoa myytiin nopeasti loppuun paikallisen jaffa-pullon hinnalla, mikä on noin kymmenesosa verkon todellisesta hinnasta. "Verkot tulevat paremmin oikeaan käyttöön, kun niistä joutuu maksamaan. Ilmaisia verkkoja käytetään helposti kalastukseen tai kananhäkkien materiaaleiksi", Jarkko kertoo. 

Paljon hyvää on saatu aikaan pitkäjänteisellä työllä ja MAF:n säännöllisellä lentotoiminnalla.