MAF jatkaa lentoja Etelä-Sudanissa

17.8.2016


Etelä-Sudanin väkivaltaisuuksien takia MAF:n tavanomainen työ vaihtui evakuointilennoiksi heinäkuussa. Työ monilla alueilla kuitenkin jatkuu ja MAF:n lentoja kaivataan kipeästi. MAF:n lentäjä Mark Liprini lensi Keniasta Jubaan ja sieltä edelleen pieneen Mototin kylään täydentääkseen Tearfundin varastoja.

Tearfundilla on Mototissa ravinto-ohjelma raskaana oleville ja imettäville äideille sekä aliravitsemuksesta kärsiville lapsille. MAF lensi heille kipeästi kaivattuja ravintoaineita ja tarvikkeita. "Nautin näistä lennoista ja siitä, että tiedän, että viemme neljä tonnia ruokaa äideille ja lapsille, jotka muuten näkisivät nälkää", Mark kertoi. 

MAF lentää rahtia Mototin kylään normaalioloissa kahdesti viikossa ja vaikka kylä on välttynyt väkivaltaisuuksilta, heille ei oltu saatu vietyä ruokaa epävarmoissa oloissa. 

MAF:n Juban tiimi pääsi näyttämään kykynsä operaation yhteydessä. Koska lentoja haluttiin tehdä useampi päivässä, piti rahdin lastaamisen käydä nopeasti. Mark vertasi prosessia Formula-ajojen varikkokäyntiin:"Kaikki tekivät töitä hullun lailla ja sitten "mene, mene, mene!" Purkaminen ja uudelleenlastaus kesti alle puoli tuntia! MAF:n tiimityö oli uskomatonta - ja kaikki tämä auttoi siinä, että saatoimme saada kahden päivän aikana lennettyä neljä edestakaista lentoa ja neljä tonnia ravintoa sitä kipeästi tarvitseville äideille ja lapsille."

 

 

Happy with their record fast cargo turn-around times, MAF's John Woodberry, standing in as emergency Ops Manager in Juba, and the MAF South Sudan dispatch crew took photos of themselves happily signing 2 x 30 minutes.