Teidän avullanne työmme saa jatkua

20.9.2016

MAF:n lentäjä Mark Liprin
MAF:n lentäjä Mark Liprin

Näin MAF:n lentäjää Mark Lipriniä kiitti kiitti Tearfund-järjestön työntekijä Enkas Chau. Mark oli juuri laskeutunut Mototin kylään Etelä-Sudanin koillisosassa, minne rahdin lentäminen on osa MAF:n ja Tearfundin tavanomaista työtä. Heinäkuussa MAF joutui näiden lentojen sijasta toteuttamaan evakuointilentoja maan pääkaupungin Juban levottomuuksien vuoksi. Nyt tilanteen rauhoituttua MAF on jatkanut lentoja Mototin kylään tukeakseen Tearfundin tärkeää työtä. Levottomuuksien lisäksi Sudanin lento-operaatiota ovat vaikeuttaneet runsaat sateet. Kiitoradat ovat sateiden jälkeen mutaisia ja liian pehmeitä laskeutua. Muutama kuiva ja kuuma päivä korjasi tilanteen ja Mark pääsi lähtemään lennolle.

”Nautin todella näistä lennoista – mikä onkaan hienompaa kuin viedä ruokaa äideille ja lapsille, jotka muuten näkisivät nälkää,” Mark kertoi. Jokaisella lennolla kuljetettiin tuhat kiloa ruoka-apua raskaana oleville ja imettäville äideille sekä aliravituille lapsille alueella.
MAF:n Juban tiimi pääsi näyttämään kykynsä operaation yhteydessä. Lentoja haluttiin tehdä useampi päivässä, joten rahdin lastaamisen piti käydä nopeasti. Mark vertasi prosessia formulakisojen varikkokäyntiin: “Kaikki tekivät töitä hullun lailla ja ohjasivat toisiaan “Mene, mene, mene!” Purkaminen ja uudelleenlastaus kesti alle puoli tuntia! MAF:n tiimityö oli uskomatonta. Kaikki tämä auttoi siinä, että pystyimme kahden päivän aikana lentämään neljä edestakaista lentoa ja neljä tuhatta kiloa ravintoa sitä kipeästi tarvitseville äideille ja lapsille.”
Alueella jopa joka viides lapsi kärsii aliravitsemuksesta. Heistä joka viidennen aliravitsemustila on vakava. Nämä lapset ovat vaarassa sairastua vakavasti ja kuolla. Tearfundin työllä monia äitejä ja lapsia on voitu auttaa, ja jo kahden kuukauden lisäravinnolla suurin osa tervehtyy. MAF jatkaa työtä Tearfundin kanssa edelleen ja suunnittelee seuraavien tuhansien kilojen rahdin lentämistä, kun sateet taas loppuvat.