MAF lentää apua Haitissa

2.11.2016

Operation Endeavor lähdössä Vachen saarelle.
Operation Endeavor lähdössä Vachen saarelle.

MAF:n matkustajalennoille on ollut ennakoitua enemmän tarvetta. Rahtia on lennetty ennakoidusti. Teitä on avattu ja tämä on vähentänyt tarvetta rahdin lentämiseen, mutta edelleen kylmäketjua vaativat tavarat sekä lääkkeet vaativat lentokuljetusta.

Lokakuun aikana MAF lensi Haitissa:

  •         74,4 lentotuntia
  •         8,586 kg rahtia
  •         26 eri järjestön rahtia tai työntekijöitä
  •         183 matkustajaa
  •         86 lentoa

 

MAF on ollut lentämässä mm. seuraavia järjestöjä:  Haiti Bible Mission, USAID, Children’s Hope, DFID, Donita’s Children, Solidarity Dame Marie, Medair, FEHRA, MEBSH Construction, Filter of Hope, El Shaddai Ministries, Haitian Connection, ACTED, Catholic Relief Services, Operation Endeavour, Action Aid, sekä Human Appeal UK.

Viimeviikkoisen ruokamielenosoituksen takia MAF:lla on kaksi paikallista päällikköä auttamassa Dame Marien kiitoradalla pitämässä yllä turvallisuutta. Lisäksi päälliköt ovat puhelinyhteydessä MAF:iin sää- ja turvallisuusolosuhteista.

Yksi MAF:n lentämistä järjestöistä on Operation Endeavor. Järjestö lennätti Vachen saarelle 11 työntekijää sekä lääketarpeita.  "Vachen saarella 80 % asukkaista menettivät myrskyssä kotinsa, saaren 12 000 asukkaalla ei ole mitään terveydenhoitoa. Suunnitelmamme on viedä lääketarpeita ja avata 36 tunnin klinikka, jolla voimme auttaa 600 - 800 ihmistä", kertoo järjestön edustaja. OE suunnittelee tekevänsä uuden vastaavan matkan myös marras- ja helmikuussa. Lisäksi järjestö jakaa perheille vedenpuhdistuslaitteita.