MAF:lle tärkeä Malmin lentoaseman asia eduskunnassa to 23.2.

22.2.2017


Nyt punnitaan poliitikkojen lupaukset säilyttää Malmin lentokenttä ja sen lentotoiminta. Malmin lentotoiminnan säilyttävä lakialoite on eduskunnan täysistunnossa torstaina 23.2.2017

MAF Suomi tekee työtä kehitysmaiden ihmisten hyväksi muun muassa auttamalla järjestämään sairaslentoja vaikekulkuisilla ja turvattomilla alueilla. Toimistomme ja lentokoulutuksemme ovat kuitenkin uhan alla olevalle Malmin lentoasemalla. Eduskunta käsittelee torstaina 23.2.2017 täysistunnossa lakialoitetta, jonka myötä lentotoiminta säilyisi pysyvästi Malmilla.

Tähän asiaan otamme voimakkaasti kantaa, vaikka järjestönä olemme poliittisesti sitoutumaton. Siksi julkaisemme nyt uudelleen kaksi vuotta sitten ennen eduskuntavaaleja 2015 puoluejohtajille suunnatun kyselyn tulokset. Ennen eduskuntavaaleja muun muassa seuraavat kärkipoliitikot Juha Sipilä, Timo Soini, Sari Essayah ja Anne Berner lupasivat ajaa Malmin lentotoiminnan säilyttämistä. Olemme toimittaneet asiasta myös uutisvinkin suurimmille tiedotusvälineille. Lue puolueiden vastaukset kyselyyn osoitteessa www.maf.fi/malmi.

Yhdistyksemme mielestä päätös Malmin lentotoiminnan asteittaisesta lopettamisesta on haitallinen kaikille suomalaisille asuinpaikasta riippumatta, sillä päätös vie edellytyksiä ilmaliikenteen toimialan kasvulta sekä tuottaa turhia ylimääräisiä kustannuksia ja tappiota suomalaiselle yhteiskunnalle ja veronmaksajille. Järkevintä olisi saada pysyvä ratkaisu Malmin lentotoiminnan säilyttämiseksi ja hyväksyä lex-Malmi eduskunnassa.