Päivän matkasta tuli tunnin lento MAF:n avulla

11.4.2017

Perheen on nyt helppo päästä tarvittaessa Monroviaan MAF:n lennolla
Perheen on nyt helppo päästä tarvittaessa Monroviaan MAF:n lennolla

John Mark ja Sara Shepperd työskentelevät pienessä Voinjaman kylässä Liberian luoteisosassa. He kääntävät mm. Raamattua manyan kielelle, jota n. 100 000 hengen heimo puhuu. John Markin ja Saran ainoa keino päästä Monroviasta, Liberian pääkaupungista, Voinjamaan oli automatka, joka kesti vähintään kahdeksan tuntia sadekauden ulkopuolella ja jopa kaksi päivää sadekaudella.

Tutuiksi tulivat tuntien odottelu tien laidassa lasten kanssa, kun auto rikkoutui tai rengas piti vaihtaa. Toisinaan matkaa piti jatkaa täydessä puskataksilla matkapahoinvoinnista kärsivän lapsen kanssa. "Matkanteko oli niin raskasta, että matkustimme vain pakon edessä", Sara kertoo.

Nyt MAF lentää alueelle kahden viikon välein, ja matka-aika pääkaupunkiin on vain tunnin. "Lennot ovat suuri siunaus, on ihanaa saada ruokatarpeita, tuttuja ruokia ja muita tarvitsemiamme asioita. Meidän ei tarvitse tehdä kallista ja työmme pysäyttävää matkaa pääkaupunkiin", Sara ja John Mark kertovat. Koska MAF lentää kaiken tarvittavan Monroviasta, ei perheen tarvitse matkata sinne kuin noin kerran vuodessa lepäämään. MAF:n avulla myös heidän ystäviensä on helpompi lentää heidän luokseen ja helpottaa yksinäisyyttä. Sara oli myös aikaisemmin huolissaan perheen terveydestä. Mitä tapahtuisi, jos joku perheenjäsen tarvitsisi pikaista apua? Tieto MAF:n olemassaolosta on tuonut hänelle mielenrauhaa.

Sara on ajoittain kärsinyt kyläelämän yksitoikkoisuudesta ja eristyneisyydestä kolmen pienen lapsen kanssa. "Muistan, kun kerran olin todella alamaissa. Juuri sinä päivänä MAF soitti ja kertoi, että seuraavan päivän lennolla oli tilaa, voisivatko he lähettää jotakin? Mikä ilo tuo pieni retki kotoani kiitoradalle olikaan, puhua äidinkieltäni, vaikka vain 15 minuutin ajan ja saada tuttuja tuotteita. Haluan MAF:n tukijoiden tietävän miten iso rooli teillä on meidän elämässämme - teidän avullanne jaksamme jatkaa työtämme. MAF tekee elämästä kaukana kaikesta niin paljon helpompaa.”