MAF:n vastaus Etelä-Sudanin tarpeeseen: Cessna 182

12.4.2017

Eivind eteläsudanilaisessa kylässä
Eivind eteläsudanilaisessa kylässä

Etelä-Sudanissa oli vuosia tarvetta pienelle ja edulliselle lentokoneelle, jolla voitaisiin kuljettaa muutamia henkilöitä kerrallaan ja viedä pieniä määriä rahtia. Nyt MAF on ainoa Cessna 182:n palveluiden tarjoaja Etelä-Sudanissa. ”Jos me emme lennä näitä lentoja, kukaan muukaan ei lennä”, MAF:n lentäjä Eivind Lindtjørn kertoo.

Lindtjørn rakastaa pientä Cessnaa, ei niinkään sen teknisten ominaisuuksien vuoksi, vaan siksi mitä Cessnalla saadaan aikaan. Iso Caravan sopii hyvin isoille ryhmille ja isolle rahdille, mutta pienille järjestöille pieni kone soveltuu paremmin. Kone voi lentää edullisesti pieniin kyliin ja viedä perille yhden tai kaksi henkilöä sekä n. 200 – 300 kg rahtia.

Esimerkkejä on useita: African Inland Mission lähettää kaksi lääkäriä Lokitokiin kahdesti vuodessa, jolloin heidät on helppo lentää tiettynä päivänä klinikan perustarpeiden kanssa perille

Kuronin Rauhankylän henkilöstö oli innoissaan kuullessaan uutisen. ”Oletteko aina käytettävissä?” he halusivat tietää. Kylän piispa tekee paljon rauhantyötä eri heimojen välillä ja käyttää konetta usein matkantekoon. Jubasta matkaa kylään kestää autolla kaksi päivää ja tiet ovat nykyään todella turvattomia. Erityisesti idässä, lännessä ja pohjoisessa matkustaminen autolla on vaarallista, ryöstömurhat eivät ole harvinaisia. Matka lentämällä on myös halvempi verrattuna matkaamiseen maitse.