MAF mukana hurrikaani Irman uhrien avustustyössä

11.9.2017Hurrikaani Irma tuohosi jopa 90 % rakennuksista Saint-Martinin saarella Ihmisillä on puutetta ruoasta, vedestä ja suojasta. MAF:n mobiili satelliittiantenni GATR (Ground Antenna Transmitter and Receiver) otetaan käyttöön helpottamaan avustustyön koordinaatiota ja kommunikaatiota Saint-Martinin saarella.

Hurrikaani Irma iski Karibian Saint-Martinin saarelle 6. syyskuuta. Kategoria 5 hirmumyrsky on tuhonnnut jopa 90 % rakennuksista Saint-Martinin saarella ja ympäröivillä saarilla. Ihmisillä on puutetta ruoasta, vedestä ja suojasta. Myös turvallisuustilanne on huonontunut. Keskeinen infrastuktuuri on tuhoutunut ja korjaus on hidasta.

MAF:n mobiili satelliittiantenni GATR (Ground Antenna Transmitter and Receiver) otetaan käyttöön helpottamaan avustustyön koordinaatiota ja kommunikaatiota Saint-Martinin saarella. MAF:n työntekijä Elliott Stoddard saapui eilen sunnuntaina 10.9. Sain Martinin saarelle hollantilaisen sotilaskoneen kyydissä asentamaan järjestelmää. Ohessa kuva Elliotista kuljetuskoneen sisällä.

Toinen kuva on antennijärjestelmästä, joka muistuttaa jättimäistä yli 2 metrin halkaisijaltaan olevaan ilmalla täytettävää rantapalloa. Pallon pinta muodostaa satelliittiantennin, jonka avulla se vastaanottaa ja lähettää signaalia kiertoradalla olevalle satelliitile. Antennin mukanan tuleva järjestelmä muuntaa signaalin käyttökelpoiseksi internet-yhteydeksi. Se voidaan asentaa 30 minuutisssa lähes minne vain.

MAF suoritti 8. syyskuuta katastrofityön tarpeen arviointilennon Haitin alueella. Onneksi viiime vuoden 2016 kaltaisia tuhoja ei siellä havaittu. Saint-Martinin avustustyöhön MAF lähettää Surinamista yhden lentokoneen sekä koneen miehistön myöhemmin tällä viikolla.

Mission Aviation Fellowship (MAF) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka lentää pienlentokoneilla kehitysmaiden turvattomilla ja vaikeakulkuisilla alueilla. Operaatioissa on 130 pienkonetta kehitysmaissa noin 30 maassa. Järjestömme slogan on Flying for life.