Lentäjä Jarkko Korhonen pelasti synnyttävän äidin ja vauvan Tansaniassa

14.3.2018

Anna-vauva ja äitinsä takaisin kotikylässä
Anna-vauva ja äitinsä takaisin kotikylässä

Kuuden tunnin kävely jyrkkää vuorenrinnettä alas Malambon kylään. Sen jälkeen pitäisi metsästää vielä moottoripyörä tai odottaa bussia, joka olisi matkalla Loliondoon - kuuden tunnin ajomatkan päähän kuoppaista tietä. Nämä ajatukset pyörivät Olemilein kyläläisten ajatuksissa, kun he huomasivat, että nuoren naisen synnytys ei edistynyt. Kenenkään ei tarvinnut sanoa sitä ääneen - tämä äiti ei tulisi selviämään sairaalaan asti, hän pystyi tuskin edes kävelemään, saati sitten kapuamaan alas vuoripolkuja.

Onneksi oli MAF. Kyläläisten onnistui lähettää viesti MAF:lle ja äidin onneksi suomalainen lähetyslentäjä Jarkko Korhonen sattui olemaan läheisessä Malambon kylässä, jonne hän oli juuri lentänyt joukon evankelistoja. Tässä vaiheessa naisen synnytys oli kestänyt jo kaksi päivää ja hänet oli saatava nopeasti Loliondon sairaalaan. Jarkko suuntasi koneen nokan kohti Olimeleita ja samalla kylään lähetettiin tieto, että MAF:n lentokone oli tulossa. Kyläläiset toivat naisen kiitoradalle moottoripyörän kyydissä. Kivut olivat käyneet niin suuriksi, että hän pystyi hädin tuskin kävelemään autettuna koneeseen.

Lentäen tuo reilu 12 tunnin matka taittui 15 minuutissa ja nainen saatiin sairaalaan hoitoon. Usein lentäjät tekevät oman osansa potilaan pelastamiseksi, eivätkä enää kuule ambulanssilentojen potilaista. Tällä kertaa uutiset sairaalasta tavoittivat kuitenkin myös MAF:n väen. Viikon päästä Jarkko sai viestin, että äiti ja tyttövauva voivat hyvin, vaikka olivatkin vielä sairaalassa tarkkailussa. Myöhemmin Jarkko sai myös tavata äidin ja pikkutytön, jonka nimeksi tuli Anna.