MAF:n lennoilla oikeuksia naisille

28.3.2018

Kurssilla miehet saavat miettiä mitä oikeuksia ja rajoituksia on naisilla ja miehillä.
Kurssilla miehet saavat miettiä mitä oikeuksia ja rajoituksia on naisilla ja miehillä.

Yksi MAF:n yhteistyöjärjestöistä, Danish Refugee Council, tekee töitä naisten oikeuksien puolesta erilaisten naisille tarjottavien kurssien avulla, mutta myös haastamalla yhteisöjen miehiä. Ilman MAF:ia Liberian kaukaisempien maakuntien tavoittaminen on hankalaa.

"Huomasimme, että yksi parhaista tavoista parantaa naisten oikeuksia yhteisöissään, oli varmistaa, että heillä oli yhteisön miesten tuki", kertoo Brian Brady, joka johtaa järjestön työtä Lofan maakunnassa. "Voit voimaannuttaa naisia, mutta todellinen muutos tapahtuu, kun sekä miehet että naiset saadaan mukaan." Järjestö järjestää kursseja miehille, joiden tarkoitus on lopettaa naisiin kohdistuva väkivalta. Kurssille valitaan yhteisöjen arvostettuja miehiä, jotka vievät oppimaansa omiin kyliinsä. Kursseista on tullut hyvää palautetta, kun miehet ovat saaneet lisää ymmärrystä vaimojaan ja tyttäriään kohtaan ja väkivalta on vähentynyt. Kylistä on tullut pyyntöjä kurssien laajentamisesta. 

Brian matkustaa eri kaupunkien välillä säännöllisesti. ”Käytän MAF:ia aina kuin mahdollista, koska Monroviasta on suora lento Foyaan. Kerran tulin autolla, ja matka kesti koko päivän. Silloin oli kuiva kausi. Oletko ollut täällä sadekaudella? En liioittele yhtään, kun kerron, että muta on joskus syvempää kuin auton korkeus. Joskus jopa päätie on katki mudan takia. MAF:n lennolla taas pääsee perille tunnissa."