"Lentämällä vältämme maantierosvot"

4.7.2018

Tsadin kuivalla hiekalla CSI:n Marius Posthumus
Tsadin kuivalla hiekalla CSI:n Marius Posthumus

Tsadissa toimiva avustusjärjestö CSI on kiitollinen MAF:n lennoista Atin kaupunkiin. Sadekaudella mahdollisuus tehdä matka autolla on hankala, on enemmän sääntö kuin poikkeus, että auto jää jumiin jonnekin pariksi päiväksi.

CSI järjestää terveyspalveluja maaseudulla asuville, jotka asuvat kaukana pääkaupungista.Lisäksi järjestö panostaa koulutukseen, kaivojen ja vessojen rakentamiseen. Atin kaupungin terveysklinikalla ei ole tällä hetkellä johtajaa ja siksi järjestön johtaja Marius Posthumus lentää sadekaudella MAF:n koneella hoitamaan kiireellisimpiä asioita - lennon ansiosta Marius lentää aikaisin aamulla klinikalle ja päivän töiden jälkeen takaisin pääkaupunkiin. Ilman lentoa matka veisi kuivallakin kaudella 7 tuntia yhteen suuntaan.

Mutta Marius ei käytä MAF:n koneita vain niiden tehokkuuden ja mukavuuden takia. "Lentämällä vältämme myös maantierosvot", Marius kertoo. "Viime aikoina tien päällä on tapahtunut useampi kidnappausyritys, autoja on ammuttu ja ryöstetty. Turvallisuustilanne vaikuttaa suuresti työhömme."