MAF mukana Filippiinien katastrofissa: köyden katkomista, riisin pussitusta ja kartoituslentoja

20.9.2018
Filippiinejä moukaroinut hurrikaani on talttumassa, mutta avustustöitä tehdään edelleen sateessa ja satunnaisissa ukkosmyrskyissä. MAF on ollut mukana tekemässä niin kartoituslentoja avuntarpeesta kuin pakkaamalla avustustarpeita - koko paikallinen MAF:n henkilöstö on tarttunut toimeen lapsia myöten.

Viime päivien aikana MAF on tehnyt kartoituslentoja Filippiinien pohjoisosissa, Bolos Pointin, Valley Coven, Lenawanin ja Tabuganin alueella. Kylissä asuu noin 5000 asukasta. Kartoitusten perusteella alueelle on viety jo 3 tonnia Medairin lahjoittamia suojatarpeita ja 2,2 tonnia riisiä. Perjantaiksi 21.9. on suunniteltu vielä 1,5 tonnin lähetys pressuja ja köyttä.

MAF:n ja Ethnos 360:n työntekijät lapsineen pussittivat avustustarvikkeita perhekokoihin, joka perheelle laitettiin 7 kg riisiä sekä suojatarpeita: pressua, nauloja ja 20 m pituiseksi katkottua köyttä. Lisäksi alueelle kuljetettiin työkalupusseja, joissa on vasaroita ja käsisahoja.

MAF tekee yhteistyötä Medairin, WASHin ja Ethnos 360 ja World Food Programmen kanssa. Tällä hetkellä MAF ei kerää varoja tämän katastrofityön rahoittamiseksi. Halutessasi antaa lahjoituksen MAF:n työlle löydät ohjeet osoitteesta www.maf.fi/lahjoita.