MAF auttaa Kenneth-syklonin uhreja Mosambikissa

8.5.2019

Viime päivät ovat olleet työntäyteisiä MAF:n katastrofiaputiimille, joka on toiminut yhteistyössä Mosambikin hallituksen kanssa. Suuri rekkalastillinen avustustarvikkeita on toimitettu lentokentälle, josta MAF on lennättänyt ne edelleen Ibon ja Matemon saarille. Parin päivän aikana on kuljetettu yhteensä n. 7880 kg rahtia. Lentojen avulla on viety katastrofin uhreille suojatarpeita, vettä, sanitaatio- ja hygieniatarpeita sekä ruokaa. Osa lennoista on keskittynyt tilanteen arviointiin ja terveydenhuoltoon.

MAF VSAT -järjestelmä ja sen operaattori John Gorenflo Ibon saarella on tarjonnut kommunikaatioyhteydet MAF:n lisäksi mm. Maailman ruokapankille, Mosambikin hallituksen katastrofiavulle, monille pienille paikallisille auttajatahoille sekä Ibon saaren asukkaille. John Gorenflon raportin mukaan linjoilla on ollut aika ajoin 47 käyttäjää. VSAT on taannut kommunikaatioyhteydet ja mahdollistanut älypuhelinpohjaiset logistiikka- ja toimitusketjut. Maailman ruokapankin edustaja Silke kommentoi: "Ilman VSAT -järjestelmää emme olisi voineet kommunikoida mantereen ja Ibon saaren välillä. Pystymme lähettämään viestejä ja sähköpostia yhteistyötahoille. Koska 3G ja muut yhteydet ovat olleet poikki pääantennivaurion ja sähkökatkon vuoksi Ibon saarella, on tämä järjestely mahdollistanut yhteistyön kollegoiden kanssa Ibon saaren auttamiseksi." Silke toimii parhaillaan Ibon saarella koordinoiden avustustarvikkeiden jakoa. Puhelinyhteydet ovat edelleen poikki Ibon saarella.

Cate Turtonin (DFID) kommentti MAF:n työstä katastrofialueella: "Ihailen MAF:n työtä ja haluan kiittää omasta ja tiimini puolesta työstä, jota teette Cabo Delgadon auttamiseksi. MAF-tiimin työpanos on todella suuri. Tällä hetkellä paikalla on yksi MAF:n lentokone ja kaksi Maailman ruokapankin helikopteria. Tällä viikolla olemme saaneet suojia, jotka on lastattu heti MAF:n koneen kyytiin toimitettavaksi suoraan Ibon saarelle. Ennen keskiviikkoa saarelle ei oltu saatu vielä mitään tarvikkeita. Ystäväni saarella ei voinut olla itkemättä kun MAF:n ensimmäinen lento saapui!