MAF:n ensiapulennoilla Itä-Kongossa

9.8.2019Tänä vuonna moni onnettomuuden kohdannut on päässyt sairaalaan MAF:n kyydillä Kongon itäosissa, välillä potilaat on viety myös erikoissairaanhoitoon Ugandaan.

Samana päivänä tehtiin kaksi sairaslentoa samaan kylään. Ensin mies oli joutunut ampiaisten hyökkäyksen kohteeksi. Hänen koko kehonsa oli turvoksissa ja hän pystyi vain vaivoin hengittämään. MAF lensi hänet Nyankundeen sairaalaan – 10 minuutin lento sai miehen nopeasti hoitoon, kuuden tunnin ajomatka olisi voinut koitua hänen kohtalokseen. 

Puoli tuntia myöhemmin samasta kylästä lennettiin toinenkin mies samaan sairaalaan – hänen päänsä oli täynnä viidakkoveitsen iskuhaavoja ja koko pää oli kiedottu siteisiin.

Kaksi ampumahaavan saanutta miestä lennettiin Buniasta Entebbeen Ugandaan, koska paikalliset lääkärit eivät onnistuneet saamaan luotia ulos.

Lisäksi lennettiin kaksi ensiapulentoa miehille, jotka olivat loukkaantuneet työssään kaivoksilla. Toisen jalka oli katkennut ja toinen oli saanut vammoja päähänsä. Lisäksi auto-onnettomuuden uhri lennettiin 1,5 tunnin lennolla sairaalaan. Autolla matkaan olisi mennyt päivä tai kaksikin päivää.