MAF auttaa hurrikaanin uhreja Bahamalla

10.9.2019

Hurrikaani Dorian sai aikaan valtavat tuhot. Tuhansia ihmisiä on kateissa.
Hurrikaani Dorian sai aikaan valtavat tuhot. Tuhansia ihmisiä on kateissa.
Myrkytuuli puhalsi kovimillaan jopa 98m/s.
Myrkytuuli puhalsi kovimillaan jopa 98m/s.

MAF tekee yhteistyötä muiden avustusjärjestöjen kanssa hurrikaani Dorianin uhrien auttamiseksi. Pula suojasta, vedestä, ruuasta ja lääkkeistä on kova.

MAF auttaa yhdessä amerikkalaisen Samaritan’s Purse (SP) sekä Missionary Flight International (MFI) -järjestöjen kanssa hurrikaani Dorianin uhreja Bahamalla. Viitosluokan hurrikaani Dorian iski Bahamasaarille syyskuun 1. päivä.

YK:n mukaan Abaco ja Grand Bahama -saarilla on jopa 70 000 ihmistä vailla kotia tällä hetkellä. Monilla ei ole ollut mahdollisuutta paeta tuhoavaa hirmumyrskyä. Pula suojasta, vedestä, ruuasta ja lääkkeistä on kova. MAF on yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa toimittanut saarille mm. suojapeittoja.

Etsintä- ja pelastuspartiot jatkavat työtään saarilla. Kuolonuhrien määrä kasvaa koko ajan, kun ihmisiä ilmoitetaan kadonneiksi ja löytyy lisää ruumiita. Lääkinnälliset tarpeet ovat huomattavat. Alueella pelätään myös kulkutauteja puhtaan juomaveden puutteen vuoksi. Toistaiseksi tautiepidemioilta on kuitenkin vältytty. Hallitus on yhdessä avustusjärjestöjen kanssa jatkanut ihmisten evakuoimista turvallisemmille lähisaarille.

MAF:n avustustyöntekijä John Woodberry ja lentäjä Brent Palmer raportoivat seuraavaa:

  • Freeportiin Grand Bahaman saarelle on pystytetty kenttäsairaala. Yksikössä on 40 potilaspaikkaa, päivystys sekä päiväpoliklinikka, jossa pystytään hoitamaan jopa 100 potilasta päivässä. Sairaalan leikkaussalissa pystytään tekemään 10 leikkausta päivässä ja siellä toimii myös synnytysosasto.
  • Abacolle on toimitettu suojapeitteitä. Jakelu toimii paikalliskirkkojen kautta. Ilman suojaa tällä hetkellä yksin Abacolla arvioidaan olevan n. 4000 ihmistä. Abacolta on löydetty myös sopiva tukikohta, josta käsin MAF pystyy operoimaan avustustyötään.

MAF:n John Woodberry ja Brent Palmer ovat lisäksi tukeneet lääkintäryhmän toimintaa, toimittaneet kenttäsairaalaan tarvittavia tarvikkeita sekä auttaneet hätäapujoukkoja Abacolla ja lähisaarilla.