MAF lentää toivoa pakolaisille Ugandassa

Lapsia Adjumanin pakolaisleirillä Ugandassa

Köyhässä Ugandassa on tällä hetkellä yli 400.000 pakolaista.  Maailman terveysjärjestö WHO, YK:n pakolaisapu UNHCR ja Suomen Pakolaisapu ovat esimerkkejä järjestöistä, joita MAF lentokoneillaan on auttanut pakolaisten hyväksi tehtävässä työssä. Valitettavasti sotatilanne ja rauhattomuus Kongossa ja Etelä-Sudanissa jatkuvat edelleen.

Monet sotaa paenneista ovat pahasti traumatisoituneita. Apua tarvitsevat erityisesti kodeistaan kaapatut ja sotaan pakotetut entiset lapsisotilaat. Myös Ugandassa toimivan Tutapona -järjestön kautta moni on löytänyt uudelleen toivon ja uskon huomiseen. Kahden viikon terapiajaksoilla traumoja työstetään leikkien ja pelien kautta. ”Minä en halunnut enää elää, olin jo varannut itselleni rotanmyrkkyä”, kertoi eräs terapiaan osallistunut. ”Terapian jälkeen elämäni sai uuden suunnan ja painajaiset loppuivat – saan taas nukkua yöni levollisesti!”

MAF:n lentokoneella pakolaisleireille lentävien psykiatrian ja sosiaalialan ammattilaisten työ kantaa hedelmää. ”Yhteisöjen johtajat anelevat meitä tulemaan aina uudestaan. He jopa nimeävät vauvoja meidän mukaamme!” kertoo Carl Gaede, yksi terapiatyöntekijöistä. MAF:n ansiosta tiimi saa keskittyä itse työhön, kun matkustus sujuu turvallisesti ja nopeasti. Tämä on tärkeää, sillä pakolaisia saapuu yhä lisää ja lähellä kriisialuetta saatu apu ennaltaehkäisee ihmissalakuljetusta Eurooppaan. Näin pakolaisleirille saapuvat lapset voivat jälleen iloita elämästään, kuten oikealla kuvassa olevat lapset Adjumanissa Pohjois-Ugandassa.