Kuusi vuotta myöhemmin

26.11.2019


Tammikuussa 2013 Elizitan kasvoilta paistoi kauhu, sillä raskaus ja iloinen odotus muuttui kauhuksi. Lääkäri kertoi, että hän oli vaarassa menettää odottamiensa kaksosten lisäksi myös oman hengensä.

Rauskausmyrkytys oli edennyt nopeasti ja kaksoset oli saatava nopeasti maailmaan. Mutta kaksoset olivat väärässä asennossa, eivätkä vielä kasvaneet tarpeeksi suuriksi syntyäkseen terveenä. Lisäksi matka Itä-Timorin pääkaupunkiin veisi Suain kylästä kuoppaisia teitä pitkin 9 tuntia. Se oli mahdoton ajatus tässä tilanteessa. Elizita ei kestäisi sitä. MAF:n lentäjä Jonathan Lowe sai hätäpuhelun ja kuuli vaikeasta tilanteesta. Vain 90 minuuttia myöhemmin Elizita oli päässyt lentokoneen kyydillä sairaalaan. Pari päivää myöhemmin Jonathan sai sai vierailla sairaalassa tervehtimässä äitiä ja pieniä kaksosia.


Tämän ensiapulennon jälkeen Itä-Timorissa on lennetty jo yli 1000 sairaslentoa, eivätkä kaikki potilaat jää mieleen. Tällä lennolla oli kuitenkin jotain erityistä ja 6 vuotta myöhemmin Jonathan päätti etsiä käsiinsä perheen, jota oli auttanut vuosia aiemmin. “Ensimmäiset ihmiset, joilta kysyimme, tunsivat perheen ja ohjasivat meidän pieneen kauppaan. Siellä kaupan tiskin takana he olivat!” Kaksospojat, joiden nimet ovat Forino ja Farino ovat tänään terveitä ja iloisia kasvavia poikia. Jonathanin näyttäessä heille kuuden vuoden takaisia valokuvia, poikien kasvolle nousi leveä hymy!