Elifuraha pääsi äitinsä kanssa neuvolaan

- ilman MAF:n lentokonetta kolmen kuukauden ikäisen Elifuraha-pojan matka äidin kanssa neuvolaan olisi kestänyt kävellen tuntikausia. MAF:n lentojen avulla järjestettiin Tansaniassa yli 20.000 neuvolakäyntiä.

Elifuraha pääsi äitinsä kanssa neuvolaan

- ilman MAF:n lentokonetta kolmen kuukauden ikäisen Elifuraha-pojan matka äidin kanssa neuvolaan olisi kestänyt kävellen tuntikausia. MAF:n lentojen avulla järjestettiin yli 20.000 neuvolakäyntiä Tansaniassa.

Kolmen kuukauden ikäinen Elifuraha-poikavauva on yksi tuhansista tansanialaisista lapsista, jotka ovat päässeet MAF:n lentokoneiden ansiosta neuvolaan ja rokotusohjelman piiriin. Vuonna 2021 MAF:n lentojen kyydissä kulkeneet neuvolatiimit vastaanottivat kaikkiaan 20.924 asiakasta. Näistä 17.238 oli lapsia ja 3.686 äitiä. Yhteensä annettiin 19.688 rokotusta: rotavirus-, jäykkäkouristus/tetanus-, tuberkuloosi/BCG- ja pneumokokki/PCV- rokotusta sekä yhdistelmärokotteita kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, B-hepatiittia ja poliota vastaan. Tällä kaikella on valtava vaikutus äitien ja lasten terveyteen, kasvuun ja kehitykseen.

Elifurahan äiti Bettina hymyilee yllä olevassa kuvassa onnellisena taustalla, kun hoitajat punnitsevat hänen pienokaistaan. Bettina (21) kertoo, että, jos neuvolatiimit eivät saapuisi MAF:n lentokoneella Lesirwain kylään, hän joutuisi kävelemään tuntikausia tai istumaan vauvan kanssa moottoripyörätaksin kyytiin. “Kiitän Jumalaa MAF:sta”, hän kertoo. Ensimmäisen rokotuksen saaneen Elifurahan nimi tarkoittaa suomeksi “Onnellinen”. Onnellisen elämän lisäksi Elifurahalla on nyt myös mahdollisuus terveyteen. Yhdessä Tansaniassa palvelevien työntekijöidemme Peter ja Päivi Griffinin kanssa iloitsemme tästä kaikesta.