Lentäjä Iisakki Saari lähtee MAF:n palvelukseen Tansaniaan

Lentäjä Iisakki Saari on läpäissyt MAF:n lähetyslentäjäksi vaadittavat arviointilennot ja soveltuvuuskokeet. Syksyllä hän lähtee palvelukseen Tansaniaan. Lue kuvan alta, millainen on ollut Iisakin matka lähetyslentäjäksi ja mitä hän odottaa tulevalta.

Lentäjä Iisakki Saari, 27, lähtee syksyllä MAF:n palvelukseen Tansaniaan. Kuva: Juho Riikonen

Lentäminen ja lentokoneet ovat kiehtoneet Iisakki Saarta lapsesta asti. Kun Iisakki oli neljän vanha, hän muutti perheensä kanssa Venäjälle lähetystyöhön. Vaikka vaikeuksiakin oli, kymmenestä Venäjällä vietetystä vuodesta jäi kokonaisuudessaan hyvät muistot. Lentokentät tulivat tutuiksi perheen matkatessa Suomeen kesälomille, ja lentokoneella matkustaminen oli pienestä Iisakista hienoa ja jännittävää. Iisakki oli myös taitava pelaamaan lentokonesimulaattoripeliä – lentäminen tuntui jo lapsuusvuosina omalta jutulta. Myöhemmin Iisakin tie vei Ilmailulukion ja lentoreserviupseerikurssin jälkeen Suomen Ilmailuopistoon Poriin.

– Opiskellessani Suomen Ilmailuopistossa ammattilentäjäksi, aloin kokea Jumalan kutsua hakea MAF:lle lähetyslentäjäksi. En aluksi ollut täysin varma asiasta, mutta päätin jättää asian Herran haltuun ja hakea, tehden ikään kuin ”oman osuuteni”. Eri hakuvaiheiden edetessä Jumala on opettanut minua ja vahvistanut kutsuaan lähetystyöhön lähetyslentäjäksi.

Vaikka lähetyslentäjän palkka on huomattavasti liikennelentäjän palkkaa pienempi, hakuprosessi lähetyslentäjäksi on vaativampi. Haastattelujen lisäksi lentäjäkandidaatti osallistuu kognitiivisia kykyjä, koordinaatiota, päätöksentekokykyä ja muita erityisesti lähetyslentäjälle tärkeitä ominaisuuksia mittaaviin testeihin. Lähetyslentäjäksi valmistautuvat käyvät myös lähetyskurssin. Iisakki valmistui viime joulukuussa kirkon kansainvälisen työn erityiskoulutuksesta Kansanlähetysopistolta. Huhtikuussa edessä olivat haastavat arviointilennot, joista hän suoriutui hyvin. Viimeisten arviointien jälkeen Iisakilla oli vielä edessään jännitettävää: hyväksytäänkö hänet lähetyslentäjäksi, ja jos hyväksytään, niin minne hänet lähetettäisiin?

– Olen lähdössä Tansaniaan! Sain tietää tämän ilouutisen aika nopeasti sen jälkeen, kun olin läpäissyt MAF:n viimeiset arvioinnit. Päätehtävänäni on lentää Cessna 206 -lentokonetta ja viedä muun muassa terveydenhoidon henkilökuntaa kyliin palvelemaan ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta päästä sairaalaan tai lääkärin luokse tarvittaessa. Lentotehtävien lisäksi minulla tulee olemaan myös muita tehtäviä Tansanian lento-operaatioiden kehittämisessä ja järjestämisessä.

– Odotan innolla tulevaa työtä ja työkavereitani Tansaniassa. Koen suurta kiitollisuutta Jumalalle kaikesta siitä johdatuksesta ja varjeluksesta, mitä hän on minua kohtaan osoittanut läpi elämäni. Ihmettelen suuresti hänen tekojansa ja odotan innolla sitä kaikkea, mitä Hänellä on minun elämäni varalle varattuna Tansaniassa ja muutenkin MAF:n palveluksessa.

Haluatko seurata Iisakki Saaren kuulumisia Tansaniasta? Tilaa uutiskirje osoitteessa www.maf.fi/iisakki