Jarkko Korhonen lentää Tansaniassa koronapandemian keskellä

Tansaniassa MAF:n Haydomin medicalsafarin neuvolaklinikat tavoittivat yhden lentopäivän aikana reilusti yli 1000 äitiä ja vauvaa. Koronapandemian vuoksi lentäjä ja maajohtaja Jarkko Korhonen joutuu tekemään vaikeita päätöksiä.

 

MAF:n lentäjä Jarkko Korhonen ja sairaanhoitotiimi Tansaniassa

Jarkko Korhonen lentää Tansaniassa koronapandemian keskellä

MAF:n lentotoiminta jatkuu Tansaniassa tiukkojen suojatoimien ja huolellisen riskinarvion pohjalta. Haydomin medicalsafarilla kohdataan usein suuri joukko äitejä ja vauvoja. Esimerkiksi Matalan kylässä autettiin. noin 400 Hadzabe-heimoon kuuluvaa raskaana olevaa äitiä ja vauvaa. Kyliin lennätettävä viiden hengen sairaanhoitotiimi järjestää neuvolatarkastuksia ja rokotuksia sekä antaa koronavalistusta. Sitten matka jatkuu edelleen toisiin kyliin. Yhteensä neuvolaklinikan piiriin saadaan yhden lentopäivän aikana reilusti yli 1000 äitiä ja vauvaa. Sairaanhoitajat tekevät hienoa työtä väsymättömästi, pitkästä päivästä ja väenpaljoudesta huolimatta ja koronaepidemian uhasta huolimatta!

Lentojen jälkeen lentokoneet desinfioidaan huolellisesti. Tilanne on haastava, sillä koronatilastoja ei ole päivitetty maassa kuukauteen. Maajohtaja ja lentäjä Jarkko Korhosen on tehtävä vaikeita päätöksiä huolehtiessaan niin kyläläisten, yhteistyökumppaneiden kuin työntekijöidenkin turvallisuudesta.

MAF vie avun perille

MAF pyrkii jatkamaan operaatiota ja auttamaan työalueillaan niin kauan kuin mahdollista. Lentojen määrä on vähentynyt merkittävästi, mutta MAF:n apua on myös pyydetty useissa maissa koronapandemian vuoksi. MAF pyrkii säilyttämään toimintakykynsä, niin että olemme valmiita viemään avun perille kehittyvissä maissa pandemian aikana sekä sen jälkeen. Vastoin yleistä suuntaa palata kotimaihin pääosa eli 85% MAF Internationalin lähetyistä työntekijöistä on edelleen asemamaissaan. Myös MAF Suomen lähettämät työntekijät ovat työalueillaan Mongoliassa ja Tansaniassa, jossa terveydenhuollon avustuslennot jatkuvat edelleen. MAF on usein ensimmäisenä paikalla auttamassa katastrofin jälkeen. Usein myös lähdemme viimeisenä, kun tilanteet käyvät hankaliksi. 

Kiitos, jos voit olla mukana tukemassa MAF:n työtä lahjoittamalla tai vaikkapa jakamalla tämä uutisen ystävillesi.

Lue, miten Liberian presidentti kiirehti MAF:n korona-avustuslentoa.