Ensimmäinen korona-avustuslento Madagaskarilla

MAF:n työ jatkuu koronapandemiasta huolimatta kehittyvissä maissa. Madagaskarilla MAF:n C182-lentokone kuljetti mm. hengityssuojaimia, testausvälineitä sekä koronalaboratorianäytteitä. Lento toteuttiin Madagaskarin kansallisen operatiivisen ja strategisen epidemiologian valvontakeskuksen toimeksiannosta. MAF Suomi kiittää työn tukijoita, joiden avulla MAF voi auttaa kehittyvien maiden turvattomilla ja vaikeakulkuisilla alueilla asuvia ihmisiä. 

MAF:n korona-avustuslento Madagaskarilla kuljetti kipeästi tarvittuja koronatestausvälineitä, hengityssuojaimia sekä koronalaboratorionäytteitä.
MAF:n korona-avustuslento Madagaskarilla kuljetti kipeästi tarvittuja koronatestausvälineitä, hengityssuojaimia sekä koronalaboratorionäytteitä.

Ensimmäinen korona-avustuslento Madagaskarilla

MAF:n lentäjät Ryan Unger ja Ian Purdey suorittivat korona-avustuslennon Madagaskarilla. Cessna 182 oli lastattu täyteen korona-avustusmateriaaleja: testausvälineitä sekä hengityssuojaimia. Lento suuntautui pääkaupungin Antanarivon lentokentältä 636 km lounaaseen Toliaraan, missä lastista purettiin osa testausvälineistä heti vietäväksi näytteiden ottoa varten paikalliseen sairaalaan. Näytteet saatiin välittömästi takaisin kuljetettavaksi pääkaupunkiin maan ainoaan testauskeskukseen Institut Pasteur de Madagascar. Toliaran jälkeen MAF:n kone ohjattiin 385 kilometrin päähän Fort Dauphiniin, joka sijaitsee maan itärannikolla. Fort Dauphinissa testausvälineitä purettiin jälleen näytteiden ottamista varten ennen paluulentoa kohti Antanarivoa. Useita epäiltyjä koronapotilaita saatiin näin testattua. 

MAF oli tarjonnut viranomaisille apuaan muutamia viikkoja sitten. Tällä viikolla kansallinen riskien ja katastrofien hallintayksikkö BNGRC (Bureau National de Gestion des Risques et des Catastrophes) otti yhteyttä ja järjesti yhteistyön MAF:n ja Madagaskarin kansallisen operatiivisen ja starategisen epidemilogian valvontakeskuksen CNOSSE:n (Centre National Opérationnel et Stratégique de Surveillance Epidémiologique) kanssa. CNOSSE johtaa ja koordinoi hallituksen toimenpiteitä terveysuhkien torjumiseksi nopeiden ja oikea-aikaisten interventioiden toimeenpanemikeksi Madagaskarilla.

MAF vie avun perille

MAF pyrkii jatkamaan operaatiota ja auttamaan työalueillaan niin kauan kuin mahdollista. Lentojen määrä on vähentynyt merkittävästi, mutta MAF:n apua on myös pyydetty useissa maissa koronapandemian vuoksi. MAF pyrkii säilyttämään toimintakykynsä, niin että olemme valmiita viemään avun perille kehittyvissä maissa pandemian aikana sekä sen jälkeen. Vastoin yleistä suuntaa palata kotimaihin pääosa eli 85% MAF Internationalin lähetyistä työntekijöistä on edelleen asemamaissaan. Myös MAF Suomen lähettämät työntekijät ovat työalueillaan Mongoliassa ja Tansaniassa, jossa terveydenhuollon avustuslennot jatkuvat edelleen. MAF on usein ensimmäisenä paikalla auttamassa katastrofin jälkeen. Usein myös lähdemme viimeisenä, kun tilanteet käyvät hankaliksi. 

Kiitos, jos voit olla mukana tukemassa MAF:n työtä lahjoittamalla tai vaikkapa jakamalla tämä uutisen ystävillesi.

Lue, miten Liberian presidentti kiirehti MAF:n korona-avustuslentoa.