MAF:n maailmanlaajuinen yhteisö suree lentäjä Joyce Liniä.

MAF:n maailmanlaajuinen yhteisö suree lento-onnettomuudessa 12. toukokuuta menehtynyttä lentäjä Joyce Liniä. Lentotehtävänä oli kuljettaa avustustarvikkeita mm. koronatestausvälineitä paikallisen klinikan käyttöön Papuan ylängöllä sijaitsevaan Mamitin kylään. Muutaman minuutin kuluttua lentoonlähdöstä lentäjä Joyce Lin ilmoitti radioitse hätätilanteesta.

 

Maailmanlaajuisen Mission Aviation Fellowshipin (MAF) yhteisö suree kollegan ja ystävän, lentäjä Joyce Linin menehdyttyä tiistaiaamuna 12. toukoukuuta Indonesiassa. Lin suoritti lentoonlähdön MAF:n Kodiak-lentokoneella Sentanin lentokentältä kohti Mamitin kylää Papuan ylängöllä. Tehtävänä oli kuljettaa avustustarvikkeita mm. koronatestausvälineitä paikallisen klinikan käyttöön. Muutaman minuutin kuluttua lentoonlähdöstä lentäjä Joyce Lin ilmoitti radioitse hätätilanteesta ja pakkolaskusta Sentanin järveen. Lin oli ainoa henkilö lentokoneessa.

Indonesian etsintä- ja pelastuspalvelun sukeltajan vahvistivat myöhemmin, että Joyce ei selvinnyt onnettomuudesta. MAF:n työntekijät Papualla ja Jakartassa työskentelevät yhdessä viranomaisen asettamien onnettomuustutkijoiden kanssa onnettomuuden syyn selvittämiseksi. 

Joyce Lin rakasti MAF:n työtä Indonesiassa, missä hän palveli lentäjänä sekä IT-tukihenkilönä. Vaikka Joyce ehti olla Indonesiassa vain kaksi vuotta, hänen vaikutuksensa oli merkittävä. Viime aikoina hän jakoi usein ystävilleen, kuinka hän oli saanut viimeiset viikot ennen menehtymistään elää ilosta käsin. Yhdysvaltojen MAF:n verkkosivulle Joyce Linin esittelyyn on kirjattu viimeiseksi seuraava teksti hänestä: “Joyce on aina innostunut lentokoneista ja tietokoneista, mutta kaikkein eniten hän haluaa jakaa Jeesuksen Kristuksen rakkauden, jotta ihmisten epätoivo ja suru muuttuisivat tanssiksi ja iloksi." Joyce Linin elämästä ja hänen matkastaan MAF:n työhön voi lukea täältä

Joyce Liniä jäävät kaipaamaan hänen vanhempansa ja kaksi sisarta. Pyydämme rukousta Joycen perheen puolesta sekä hänen lähimpien työtovereiden puolesta MAF Papuan tiimissä.

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.