MAF:n perustaja Stuart King lensi taivaaseen

MAF:n perustaja Stuart King 1922-2020 on nukkunut pois. Stuart King palveli sodan aikana RAF:n lentäjänä ja perusti yhdessä muiden toisen maailmansodan veteraanien kanssa Mission Aviation Fellowship -järjestön vuonna 1945. Stuartin ihmeellinen elämä ja hänen uskollisuus kutsumukselleen on innoittanut lukemattomia ihmisiä palvelemaan ja toteuttamaan hengen pelastavia lentoja yli 130 lentokoneen operaatioksi laajentuneessa työssä.

MAF:n perustaja Stuart King 1922-2020 palveli sodan aikana RAF:n lentäjänä. Yhdessä muiden toisen maailmansodan veteraanien kanssa aloitettu läheyslentäjien työ on laajentunut 130 lentokoneen operaatioksi kehittyvissä maissa. Vielä vuonna 2019 Stuart oli 97-vuotiaana mukana Lyddin lentokentällä vastaanottamassa Etelä-Sudanin operaatiohin hankittua Cessna Grand Caravania. Alimmassa kuvassa Stuart on vaimonsa Phyllisin ja lasten kanssa Sudanissa MAF:n Cessna 180 -lentokoneen edessä.

MAF:n perustaja Stuart King 1922-2020 on nukkunut pois. Stuart King palveli sodan aikana RAF:n lentäjänä ja perusti yhdessä muiden toisen maailmansodan veteraanien kanssa Mission Aviation Felloship -järjestön vuonna 1945. 

MAF:n perustaja Stuart King 1922-2020 palveli sodan aikana RAF:n lentäjänä. Yhdessä muiden toisen maailmansodan veteraanien kanssa aloitettu lähetyslentäjien työ on laajentunut 130 lentokoneen operaatioksi kehittyvissä maissa. Stuartin ihmeellinen elämä ja hänen uskollisuus kutsumukselleen on innoittanut lukemattomia ihmisiä palvelemaan ja toteuttamaan hengen pelastavia lentoja kehittyvien maiden turvattomilla ja vaikeakulkuisilla seuduilla. MAF:n lento-operaatiot vievät avun perille yli 30 maassa ja maailmanlaajuisesti lentoja toteutetaan vuosittain noin 55.000. Lentojen tarkoitus on viedä kristillinen lähimmäisen rakkaus, apu, ilo ja toivo perille niistä osattomille. 

98-vuotiaana menehtynyttä Stuart Kingia jää suremaan kolme lasta, seitsemän lapsenlasta ja kuusi lapsenlapsenlasta, jotka kaikki kuvaavat Stuartia todelliseksi esikuvahahmoksi. Stuart Kingin vanhin tytär Rebecca King kuvaa isäänsä seuraavasti: "Isän motto oli aina olla paras mahdollinen Jumalan mies kussakin elämän vaiheessa. Hän pyrki olemaan paras poikamies, paras aviomies, paras isä ja viimeisenä paras leski. Hän oli loppuun saakka sitoutunut MAF:n työhön ja antoi esikuvan meille kaikille."

Vielä vuonna 2019 Stuart oli 97-vuotiaana mukana Lyddin lentokentällä vastaanottamassa Etelä-Sudanin operaatiohin hankittua Cessna Grand Caravania ja kuolemaa edeltävänä päivänäkin hän oli vielä tiedustellut MAF UK:n johtajalta Ruth Whittakerilta, mitä uutta MAF:n työssä on ja miten hän voisi auttaa. Hänen elämä ja elämäntyö on koskettanut tuhansia. Stuart King lensi taivaaseen. 

Lue lisää MAF:n työstä: Elämä alkoi MAF:n lennolla.