Nuorten Peltilintu-leiri oli kesän kohokohta

Leiriläiset pääsivät lentämään MAF:n koulutuslentokoneella lennonopettaja ja lähetyslentäjä Iisakki Saaren kanssa.

Peltilintu-ilmailuleiri järjestettiin tänä kesänä 17:nnen kerran. Tuulikki-Vampulan lentokentälle kokoontui kuuden päivän ajaksi 23 ilmailusta kiinnostunutta nuorta eri puolilta Suomea. Tänä vuonna leiriä vietettiin varsin sateisessa säässä, mutta se ei latistanut tunnelmaa. Lentäminen MAF:n koulutuslentokoneella oli useimpien leiriläisten mielestä parasta. Myös saunominen, uiminen ja kavereiden kanssa hengailu kuuluivat suosikkijuttuihin. 

Eero ja Väinö osallistuivat ensimmäistä kertaa Peltilintu-leirille. Lentäminen on kiinnostanut heitä jo vuosia. 

– Leiri sopii hyvin kiinnostuksen kohteisiin. Täällä on ollut oikein iloinen tunnelma, ollaan hyvin tultu juttuun ja vitsit lentää. Leirin huippu oli, kun pääsi pienkoneen kyytiin ja ohjaamaankin sitä, mutta kakkosena tulee kyllä kavereiden kanssa hengailu, juttelu ja naureskelu. Kaikki on myös kiinnostuneita samasta asiasta, niin on yhteinen puheenaihe, Eero kertoo.

– Charlie-Mike-Papalla (OH-CMP) lentäminen oli kyllä parasta, kun pääsi ohjaamaan. Ja saunassa on kyllä aina kiva olla. Ollaan saunottu joka päivä – ja pitkään. Täällä on hyvä henki ja kaikki tulee toistensa kanssa toimeen, Väinö toteaa.

Sääolosuhteiden vuoksi leirillä ei voitu toteuttaa suunniteltuja kuumailmapallolentoja ja purjelentämistä, mutta niiden sijaan MAF:n koulutuslentokone OH-CMP oli sitäkin ahkerammassa käytössä. Leiriläiset opiskelivat lennonteoriaa lennonopettaja ja lähetyslentäjä Iisakki Saaren johdolla ja pääsivät Iisakin kanssa lentämään Cessna 172:lla. Leirillä vieraili lennokkitoiminnan esittelijä, ja nuoret saivat rakennettaviksi omat lennokkinsa. Leirin päätteksi perjantaina järjestettiin lennokkikisa ja lauantain päätösmessuun saapuivat myös leiriläisten läheiset kuulemaan leirikuulumisia ja nauttimaan lähetyslounaasta sekä Pekka Simojoen ja EtCetera-kuoron musiikista.