Rokotus lentokoneen siiven alla - mattimyöhäisetkin saivat avun

MAF:n lentäjä Jarkko Korhonen ahertaa Tansaniassa. Sadat lapset ja äidit saivat neuvolatarkastuksen ja elintärkeät rokotukset.

Rokotus lentokoneen siiven alla - mattimyöhäisetkin saivat avun

Jarkko Korhonen lensi sairaanhoitajatiimin Tansanian Bugeriin. Haydomista Luterilaisesta sairaalasta noudetut terveydenhoitotiimin jäsenet lensivät Jarkon kyydissä 25 minuutin lentomatkan päähän pitämään klinikkaa. Lento mahdollisti neuvolatarkastukset ja rokotukset kaikkiaan 333 lapselle. Rokotuksia annettiin seuraavasti: 8 kpl rotavirus-, 21 kpl jäykkäkouristus/tetanus-, 10 kpl tuberkuloosi/BCG- ja 20 kpl pneumokokki/PCV- rokotusta sekä 21 kpl yhdistelmärokotetta kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, B-hepatiittia ja poliota vastaan. Rokotusten ja lasten tarkastusten lisäksi yhteensä 17 odottavaa äitiä sai raskauden seurantatarkastuksen. Näin MAF:n lennot tukevat perusterveydenhuoltoa Tansaniassa.

Yaidan kylässä taas yksi äideistä saapui klinikalle liian myöhään ja pelästyi, ettei hänen vauvansa saakaan rokotusta ajallaan. Sairaanhoitotiimi oli tullut kiitoradalle koneen luo poislähtöä varten ja Jarkko valmistautui suorittamaan lentoonlähdön. Mutta äiti kiiruhti vauvansa kanssa, sillä hän halusi saada lapselleen rokotuksen, ja he ehtivät kuin ehtivätkin ennen koneen lähtöä. Tarvittu rokotus päätettiin suorittaa MAF:n lentokoneen siiven alla. Näin mattimyöhäisetkin saivat avun.

Tansaniassa ei juurikaan ole koronarajoituksia, eivätkä ihmiset yleisesti käytä maskeja. Tästä huolimatta Jarkko Korhonen lentää kuusipaikkaista Cessna 206 -lentokonetta, jonka ohjaamo on varmuuden vuoksi eristetty matkustamosta ilmatiiviillä screenillä koronapandemian vuoksi. Samasta syystä lennon aikana kaikki, lentäjä ja matkustajat, käyttävät lisäksi maskeja. Koronapandemiankin aikana MAF toteuttaa avustuslentoja, ja työntekijät ovat valmiita auttamaan kehittyvissä maissa, jotta apu, ilo ja toivo menevät perille.

Lue, miten elämä alkoi MAF:n lennolla.