Sähköä ilmassa - Miten Suomen tulisi varautua?

Ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssi 9.3. Vantaalla

Ilmoittautuminen https://eeac.fi/

Joby Aviation lentää jo - täysin sähköinen 6-moottorinen lentokone

Ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssi 9.3. Vantaalla

Nopeasti kehittyvä teknologia tarjoaa uusia ratkaisuja hyödyntää olemassa olevia pieniä lentokenttiä matkustajankuljetukseen. MAF Suomi on pääjärjestäjänä 9.3. Vantaalla toteutettavassa ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssissa.  Lue lisää alta tai verkko-osoitteessa https://eeac.fi/

Sähköisten lentokoneiden operointikustannusten on arvioitu olevan vain noin 25 % nykyisten polttomoottorikäyttöisten lentokoneiden vastaavista kustannuksista. Lisäksi uudet sähköiset lentokoneet ovat hiljaisia, joten ne soveltuvat operoitavaksi asutuskeskuksissa tai lähellä asustuskeskuksia. Merkittävää on myös se, että niiden tarvitsemien kiitoteiden pituus on paremman kiihtyvyyden vuoksi lyhyempi kuin perinteisillä lentokoneilla. Näin myös pienet paikkakunnat voivat hyödyntää tulevaisuuden lentoliikenteen mahdollisuuksia.

Vantaan Flamingossa 9.3. järjestettävän kansainvälisen konferenssin avaa Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Minna Kivimäki.   

Mukana seuraavat yritykset ja aiheet:

  • Heart Aerospace, 19-paikkainen sähköinen matkustajalentokone
  • Joby Aviation, pystysuoraan nouseva sähköinen lentokone
  • Bye Aerospace, sähköiset pienlentokoneet
  • Neste, uusiutuvat ilmailupolttoaineet
  • Black & Veatch, infrastruktuuri, perustan rakentaminen sähköisille lentokoneille
  • VTT, AiRMOUR -hanke
  • Ehang Scandinavia
  • Finnair

Tule mukaan ja osallistu 9.3. järjestettävään ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssiin ja tutustu, millaiseen teknologiaan Suomen tulee varautua. Tämä vaikuttaa aikanaan suoraan MAF:n operaatioihin kehittyvissä maissa. Uskomme, että tämä asia on myös Suomelle tärkeä ja toivomme, että Suomen kunnat pysyisivät alan ja tarvittavan infrastuktuurin kehityksessä mukana. Ennen muuta kyse on ilmaston parhaaksi tehtävästä työstä. Konferenssin järjestäjinä MAF Suomi ja Helsingin sähkölentokoneyhdistys.

Osallistua voi yhtä hyvin paikan päällä (75 euroa, sis. ateriat, aamupala, lounas, iltapäiväkahvi / tarjoilut järjestää Sokos Hotelli Flamingo) tai etäyhteydellä (25 euroa). Rekisteröityneet osallistujat voivat katsoa esitelmät myös myöhemmin – streamaus-palvelun järjestäjän mukaan seuraavat kaksi vuotta.  

Lisätiedot ja ilmoittautuminen https://eeac.fi/  viimeistään 2.3.

MAF Suomen MobilePay-numero 12000

Tue MAF:n työtä

MAF Suomen lahjoitustilin numero Osuuspankissa, BIC OKOYFIHH

FI04 5724 1120 0933 25

Merkitse viestikenttään: "Tuki MAF:n työlle", katuosoitteesi ja postinumerosi.

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.