Lentolupa ja matkasuunnitelmia

17.10.2017

Pientä pakkasta ja lumipeitettä alkaa olla siellä täällä Mongoliassa. Kuva Arvaikheerin lentokentältä potilasta odotellessa.
Pientä pakkasta ja lumipeitettä alkaa olla siellä täällä Mongoliassa. Kuva Arvaikheerin lentokentältä potilasta odotellessa.

Tänään saimme ilmailuviranomaiselta lentoluvan taas vuodeksi eteenpäin. Hieno juttu kun pääsemme jatkamaan lentämistä. Viranomaiset kiittelivät meitä turvallisesta lentämisestä. Vakuutimme, että tarkoitus on jatkaa hyvää yhteistyötä ja pyrkiä jatkossakin lentelemään määräysten mukaan ja turvallisesti, niinkuin MAF:illa on tapana kaikkialla maailmassa. Kohta pakkailen laukkua lyhyttä Afrikan matkaa varten.

Lentoluvan saantia edelsi perusteellinen, viikon kestänyt tarkastus. Kaikki hyllymetrit lentomanuaaleja ja muut mahdolliset paperit tutkittiin ja varmistettiin, että dokumentit ovat ajan tasalla ja lentotoiminta muutenkin järjestyksessä ja puitteiltaan ammattimaista.

Talvi tulee Mongoliaan. Tankkiin laitetaan polttoaineen sekaan pakkasestoa ja kylmän sään varusteet pakataan koneeseen mukaan yöpymisiä varten. On siipipeitteet, tuulilasipeitteet, peräsinpeitteet, lämmittimet, muuntajat ja johtokelat.

Minulla on ajankohtaisena lentämisen kertauskoulutus. Niihin on hyvä keskittyä nyt kun syksyn myötä lentotoiminta on alkanut hiukan rauhoittua. Pakollisia kursseja on tullut muutama jo tehtyä ja viikonloppuna lähden Ugandaan lentämään puolivuosittaisen tarkastuslentoni. Palaan sieltä kuun lopussa takaisin Mongoliaan lentämään.

Tilaa Rissasten uutiskirje pysyäksesi paremmin kartalla Mongolian lentokuvioissamme.