Tarkastuslento tehty

30.10.2017

Ilmailuviranomaisen esittelypäivä menossa. Tässä tutustutaan, miten NOTAMit saa nykyään netistä.
Ilmailuviranomaisen esittelypäivä menossa. Tässä tutustutaan, miten NOTAMit saa nykyään netistä.
Blue Sky Aviationin henkilökunta koulutuksessa lentokonehallilla.
Blue Sky Aviationin henkilökunta koulutuksessa lentokonehallilla.

Palasin trooppisesta Ugandasta tarkastuslennolta takaisin talviseen Mongoliaan. Loppuviikosta oli mielenkiintoinen ilmailuviranomaisen järjestämä esittelypäivä. Vaimo Sirpa palasi takaisin Kyprokselle toimistoonsa. Meillä oli henkilökunnan koulutuspäivä.

Matkalla Ugandaan lentojen viivästymisen takia jouduin jäämään yöksi Istanbuliin ja unohdin fleeceni lähtiessä hotellin aulaan. Varauduin jo hankkimaan jotain tilalle, ettei tarvitsisi saapua lyhythihaisessa paidassa Ulaanbaatarin talveen. Paluumatkalla oli kuitenkin sen verran pitkä vaihto lentojen välillä, että otin yhteyttä hotelliin ja kävin hakemassa pusakkani takaisin. Käytin loput ajasta kävelemiseen Istanbuln halki.

Mongolian ilmailuviranomainen järjesti mainion esittelypäivän. Lyhyen yleisesityksen jälkeen kävimme tutustumassa eri pisteisiin, joissa työntekijät kertoivat meille viimeisistä Mongolian ilmailun kehitysaskeleista ja miten se palvelee lentojen tarpeita. Lentosuunnitelmat voi nykyään täyttää täällä netissä ja ilmailijoille löytyy älypuhelimelle tai tabletille applikaatio, jolla saa sen lisäksi katsottua säät, ajantasaiset tiedotteet ja voimassaolevat määräykset. Mongolian ilmailuhallinto edustaa täällä päin Aasiaa kärkipään osaamista, mitä tulee ilmailun informaatiopalveluiden kehittämiseen.

Sirpa lähti kolmen kuukauden etäjakson päätteeksi takaisin Kyprokselle SAT7-toimistoon töihin. Aivan mutkitta ei lentomatka sujunut, sillä lähtö Ulaanbaatarista myöhästyi yli kymmenen tuntia, kun lentokentän voimakas pintatuuli kävi väärästä suunnasta.

Tänään pidimme lentokonehallilla koko henkilökunnalle koulutusta turvallisuusasioista ja paloturvallisuudesta.

Lisää uutisia saat tilaamalla Rissasten uutiskirjeen.