Jäsenkirje 2021

Hei,

Toivottavasti sinulle kuuluu hyvää ja olet saanut olla terveenä. Viime vuosi on meille kaikille ollut koettelemus koronapandemian vuoksi. Myös MAF:n työ on vaikeutunut. Operaatiot ovat kuitenkin jatkuneet, sillä kansainvälinen MAF päätti monista avustusjärjestöistä poiketen pitää työntekijät asemapaikoissaan.

MAF:n lentäjä Jarkko Korhonen ahertaa Tansaniassa. Sadat lapset ja äidit saivat neuvolatarkastuksen ja elintärkeät rokotukset. Lue lisää.
Lue lisää: MAF:n lentäjä Jarkko Korhonen ahertaa Tansaniassa. Sadat lapset ja äidit saivat neuvolatarkastuksen ja elintärkeät rokotukset.

MAF Suomen työntekijät Jarkko ja Pirita Korhonen tekivät Tansanissa työkauden loppuun ja palasivat Suomeen vasta heinäkuun alussa. Jarkko on tätä kirjettä kirjoittaessa jälleen lentämässä Tansaniassa.

Roy ja Sirpa Rissanen puolestaan veivät loppuun tehtävät Mongoliassa. MAF päätti siirtää resurssit ja lentokoneen sellaisiin maihin, missä tarpeet ovat Mongoliaakin suuremmat. Uutta työaluetta ollaan avaamassa Länsi-Afrikkaan Guineaan, jonka naapurimaassa Liberiassa Roy on tällä hetkellä lentotehtävissä.

Joulukuussa saimme tiedon, että Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö myönsi lentokapteenin arvonimen Hannu Heinoselle, joka palveli yhdessä vaimonsa Päivin kanssa MAF:n tehtävissä 28 vuotta. Saamme iloita kaikkien näiden sankareiden saavutuksista yhdessä.

Suomessa yhdistyksemme koululentokone OH-CMP lensi vuonna 2020 aktiivisesti Malmin lentokentältä. Konetta käytettiin MAF:n työhön valmistautumiseen ja uusien lentäjien koulutukseen. Maaliskuun 14. päivä mennessä meidän on näillä näkymin siirrettävä koneemme pois, sillä Olemme päättäneet siirtää koneen operoinnin Hyvinkään lentokentälle. Käytännön järjestelyistä tiedotamme lentäviä kannatusjäseniä tarkemmin maaliskuussa.

Toimistomme säilyy kuitenkin edelleen Malmin lentokentällä jatkossakin, sillä meillä on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus suojelussa rakennuksessa. Jos olet äänioikeutettu Helsingissä, äänestäthän tulevissa kevään kuntavaaleissa henkilöä/puoluetta, joka lupaa muuttaa Malmin lentokentän kohtalon ja todellisesti vaikuttaa asian kääntymiseen parhain päin. Haluaisimme luonnollisesti palata ja pitää lentokoulutustoimintamme jatkossakin Malmin lentokentällä. Myös Malmin lentokentän ylläpitämien yli 80 vuotta vanhojen noin 100 hehtaarin suuruisten niittyjen ja siellä olevien tärkeiden luontoarvojen säilyminen on tärkeää.

Maaliskuun 10. päivä järjestämme Helsingin sähkölentokoneyhdistyksen kanssa jo kolmannen kerran ekologisen ja sähköisen lentämisen konferenssin Suomessa. Tällä kertaa online-konferenssina. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://eeac.fi/

Kuten huomaat, toimintamme on hyvin aktiivista. Olemme kiitollisia kaikille työtämme tukeville. Ilman lahjoittajien ja kannattajien tukea emme voisi tätä työtä tehdä.

Tervetuloa mukaan toimintaamme ja siunausta elämääsi vuonna 2021!

Flying for life -terveisin

Janne Ropponen
toiminnanjohtaja

Toimiston yhteystiedot: Yhteyssihteeri Susanna Warme, 0504483275, susanna.warme@maf.fi

PS. Muista maksaa jäsenmaksulasku eräpäivään mennessä. Peltilintuleirin käyneiden nuorten kannatusjäsenmaksu on 0 euroa sen vuoden loppuun, jolloin he täyttävät 18 vuotta.