Nyt on kyllä hyvät fiilikset - Aleksi Sutinen suoritti lentolupakirjan Malmin lentokentällä

Aleksi Sutinen suoritti MAF Suomen kurssilla PPL-lentolupakirjan Malmin lentokentällä. Asiaankuuluvalla tarkastuslennolla varmistettiin lentäjäkandidaatin taidot turvallisiksi 26. päivä elokuuta, 2020.

Aleksi Sutinen suoritti PPL-lentolupakirjan MAF Suomen kurssilla Malmin lentokentällä. Asiaankuuluvalla tarkastuslennolla varmistettiin lentäjäkandidaatin taidot turvallisiksi 26. päivä elokuuta, 2020.

Aleksi Sutinen (30) kertoo, että tarkastuslento alkoi noin tunnin mittaisella brieffauksella. Tarkastuslentäjä Marko Rintanen suoritti ensin suullisen kuulustelun. Näin vielä kerran varmistetaan kandidaatin yleinen ymmärrys lentämiseen liittyvistä tärkeistä asioista kuten aerodynamiikka ja minimilentokorkeudet. Kohtuuhintaisia koteja vuokraavalla ja asunnottomuutta poistamaan pyrkivällä Y-Säätiöllä isännöitsijänä työskentelevän Aleksin piti myös esittää matkalentosuunnitelmat, joiden pohjalta tarkastuslennon aikana suoritettiin myös matkalento-osuus.

Tarkastuslento suoritettiin iltapäivällä hyvissä sääolosuhteissa, mutta sää oli myös pomppuisa eli nousevat ilmavirtaukset ja tuuli tekivät uudelle ohjaajalle tehtävästä hieman haastavampaa kuin aivan tyynessä säässä. Tarkastuslennon aikana varmistettiin kaikkien lennon vaiheiden sujuminen turvallisesti. Myös toiminta hätätilanteissa tarkastettiin simuloimalla moottorihäiriötilanne, jotta uusi lentäjä varmasti suoriutuisi myös kaikkein vaativimmissa tilanteissa.

MAF Suomen hienolla Cessna 172-lentokoneella lähdettiin koululennolle kurssiohjelman mukaisesti monta monituista kertaa. "Nyt on helpottunut olo, kun puolentoista vuoden opiskelu on takana", Aleksi totesi urakan jälkeen. Myös lennonopettaja Erkka Rouhe ja koulutuspäällikkö Juha Huttunen myhäilevät tyytyväisenä uuden oppilaan valmistumista. Jännittävä tarkastuslentopäivä on nyt takana ja taidot on osoitettu turvallisiksi. "Nyt on kyllä hyvä fiilis", Aleksi Sutinen tiivistää opiskelun päätöspäivän tunnelmat. 

Lue lisää ja ilmoittaudu MAF Suomen teoriakoulutukseen sekä lento-oppilaaksi https://www.maf.fi/opi-lentamaan/  

Tue MAF:n työtä

MAF Suomen lahjoitustilin numero Osuuspankissa, BIC OKOYFIHH

FI04 5724 1120 0933 25

Merkitse viestikenttään: "Tuki MAF:n työlle", katuosoitteesi ja postinumerosi.

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.