Saimme Siivet -ohjelma

14-vuotias Joonas ja 17-vuotias Matias aloittivat MAF Suomen toimistolla PPL-lentolupakirjan teoriakurssin.

Opi miten lentokoneet lentävät

Sinulla on nyt mahdollisuus oppia lentokoneista ja aloittaa ilmailuharrastus MAF Suomen (Suomen Lähetyslentäjät ry:n) kurssilla. Kurssilla opit mm.

 • miten lentokoneet lentävät, 
 • miten sää vaikuttaa lentämiseen ja
 • miten lentäjä suunnistaa.

Voit opiskella omaan tahtiin kotona tai siellä missä olet silloin, kun sinulle sopii. 

Ilmoittautuminen (katso tarkemmat kurssitiedot alta)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
Antamiani yhteystietoja saa käyttää lähettämään minulle tietoa MAF:n toiminnasta ja tavoista tukea MAF:n tekemää työtä.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Mistä on kyse?

 • PPL-lentolupakirjan ensimmäinen vaihe tietopuolinen koulutus eli teoriakurssi. PPL (private pilot licence) oppimäärä on myös ensimmäinen vaihe ammattiopinnoissa.
 • kurssin järjestää MAF Suomi
 • vain 250 euron opetusmateriaali-maksulla voit aloittaa opiskelun ja katsoa opitko lentämiseen tarvittavat tiedot - et sitoudu vielä muuhun
 • jokainen voi edetä itsenäisesti omaa vauhtia opiskellen kotona tai siellä missä olet
 • MAF Suomi järjestää koulutuksen lähiopetuksen
 • teoriakoulutuksen kokeineen hyväksytysti suorittaneet voivat aloittaa lentokoulutuksen MAF Suomen lennonopettajien kanssa tai vaihtoehtoisesti muussa lentokoulussa tai ilmailukerhossa, jolla on lentokoulutuslupa 

Kurssin aloitusmaksu. Mitä saat 250 eurolla?

 • käyttöoikeuden sähköiseen teoriaopetusmateriaalin kahdeksi vuodeksi
 • ilmailuplotterin/viivaimen
 • ilmailulaskimen sekä
 • ilmailukartan opiskelua varten
 • Lähiopetusmaksu ja koejakso eivät kuulu tähän hintaan. Lue alta tästä tarkemmin.

 Mikä on MAF Suomen järjestämä lähiopetus?

 • MAF Suomi järjestää PPL-teorioiden oppintunteja, joille voi osallistua online sekä nuorten Peltilintu-leirillä ja leirin aikana online.
 • Opetukseen voivat osallistua online kaikki lähiopetusmaksun maksaneet yhdistyksen kannatusjäsenet (huom. jäsenmaksu  vuosittain 50 euroa)  
 • oppintuntien pitäjinä toimivat MAF Suomen vapaaehtoiset ilmailun ammattilaiset ja asiantuntijat
 • Ilmoittaudu mukaan Saimme Siivet -kurssille

  Loppukokeet, lähiopetusjakso ja sen maksut

  • kurssille voi tulla mukaan opiskelemaan, vaikka ei lopulta suorittaisi todistukseen vaadittavaa lähiopetusjaksoa
  • kurssin vapaaehtoisten loppukokeiden suorittaminen ja PPL-teoriakoulutustodistuksen saaminen edellyttää kurssiin kuuluvan lähiopetukseen osallistumista. Lähiopetusmaksu on 250 euroa.
  • lähiopetusta järjestetään viikonloppuisin noin kerran kuukaudessa sekä Peltilintuleirin aikana (vuonna 2022: 1.8.-5.8.) 

  Kehitysmaissa tehtävän mielenkiintoisen auttamistyön lisäksi MAF Suomi tekee työtä myös suomalaisten nuorten parhaaksi. Helsinki-Malmin lentokentällä olemme aloittaneet ”Saimme siivet”  –ohjelman, joka on suunnattu erityisesti 14-25  –vuotiaille nuorille, mutta mukaan pääsee myös vaikka ikää olisi kertynyt vaikka yli 60 vuottakin. Alaikäraja ilmoittautumiselle on vähintään 14 vuotta. Kaikkien alaikäisten ilmoittautujien vanhempien on annettava suostumuksensa ja on tiedostettava, että lentämisen teorian opiskelu vaatii itsenäistä ja määrätietoista työskentelyä. Lentokoulutus voidaan aloittaa, kun teoriakoulutus on suoritettu ja oppilaalla on lääketieteellinen kelpoisuustodistus. Koulutuksen edetessä ensimmäinen yksinlento voidaan suorittaa 16-vuotiaana lennonopettajan valvonnassa ja lupakirjakin on mahdollista saada jo 17-vuotiaana.

  Vuonna 2022 PPL-teoriakoulutuspaketti maksaa 250 euroa ja tarvittavan lähiopetuksen maksu on 250 euroa. Kurssi on avoin kaikille kiinnostuneille. Saimme siivet -lentokoulutusohjelmassa myös vähävarainen nuori voi aloittaa lentokoulutus-osan, sillä koulutukseen osallistuvat voivat kattaa suuren osan lentokoulutuksen kustannuksista työskentelemällä MAF:n hyväksi. Lue lisää tästä.

  MAF Suomen PPL-lentokoulutus perustuu nk. competency based training –filosofiaan, jossa ammattilentäjän tarvitsemia avainkompetenssi-alueita rakennetaan heti koulutuksen ensimmäisestä vaiheesta alkaen. Lentokoulutusohjelmassa on tavanomaisesta poiketen yhteensä 60 lentotuntia, mikä on realistinen määrä PPL-lupakirjaa haettaessa. Saimme siivet - lentokoulutusohjelma on siten PPL-minimivaatimuksia laajempi ja perustuu MAF:n 70 vuoden kokemukseen operoinnista kehitysmaiden erittäin vaativissa olosuhteissa.

  Saimme siivet –koulutusohjelmassa on mahdollista myös turvallisesti aloittaa lento-opinnot sekä selvittää oma soveltuvuus kohtuullisilla kustannuksilla (ab-initio -soveltuvuuskokeen) ennen kalliisiin ammattiopintoihin sitoutumista. Osallistumalla saat myös realistisen arvion soveltuvuudestasi lentäjäksi samalla, kun suoritat ensimmäisen vaiheen unelma-ammattiin tarvittavasta koulutuksesta. PPL-lupakirjan suorittamisen jälkeen on mahdollista jatkaa ammattiopintoja MAF:n yhteistyölentokouluissa Suomessa sekä hollantilaisessa Mission Aviation Training Centre -lentokoulussa, jonka oppilailla on paremmat mahdollisuudet hakea kansainvälisen MAF:n lentäjän tehtäviin. 

  Ammattilentäjäksi valmistumisen jälkeen on mahdollista myös pyrkiä MAF:n vaativiin lentäjän tehtäviin kehitysmaissa. MAF:n koneella tapahtuva lentäminen ja sen opiskelu tarjoaa myös innostavan harrastuksen, joka antaa suuntaa ja tarkoitusta elämään sekä kasvattaa vastuulliseen toimintaan.

  Hae Saimme Siivet -ohjelmaan tästä.