Uusi arkkipiispa Tapio Luoma tuntee MAF:n työn hyvin

Uusi arkkipiispa Tapio Luoma saa ohjattavakseen Suomen suurimman yhteisön ja kristillisen kirkon, johon kuuluu lähes 4 miljoonaa suomalaista. Piispa Luoma tuntee lentokoneilla tehtävän avustustyön hyvin, sillä hän lentänyt matkustajana lähetyslentäjien eli MAF:n lentokoneessa kehitysmaissa. Arkkipiispan vaalin toisella kierroksella Piispa Tapio Luoma tuli valituksi selvin numeroin. Tapio Luoma sain ääniä 374,667 (56,2 %) ja vastaehdokkaana ollut piispa Björn Vikström 292,333 (43,8%).

Uusi arkkipiispa saa ohjattavakseen Suomen suurimman yhteisön ja kristillisen kirkon. Tässä kuvassa piispa Tapio Luoma on MAF:n museolentokoneen ohjaimissa.

Piispa Tapio Luoman mielestä seurakunnilla on vapaus tukea myös lähetyslentäjien työtä

Arkkipiispavaalien kampanjan aikana Tapio Luoma osallistui arkkipiispaehdokkaille lähetettyyn MAF Suomen kyselyyn. Hän pitää erinomaisena sitä, että lähetyslentäjät haluavat palvella Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyötä. Luoman mukaan seurakunnat voivat vapaasti ratkaista, miten ne haluavat tukea lähetystyötä, ja silloin lähetyslentäjien työ mainiosti voi kuulua harkittaviin kohteisiin. Suomalaisten osallistuminen kanavoituu parhaiten seurakuntien kautta ja siksi näihin yhteyksiin on hyvä panostaa. Piispa Luoma arvostaa lähetyslentäjien työtä ja on itsekin saanut lentää MAF:n kyydissä Kirkon Ulkomaanavun kohteissa vieraillessaan. Hän on myös päässyt espoolaisessa kauppakeskuksessa lentokoneen ohjaimiin. Hän kertoo, että kauppakeskustapahtumat ovat olleet erinomaisia tapoja innostaa suomalaisia huomaamaan, miten lähetyslentäjien työssä yhdistyy kaksi kiehtovaa asiaa: evankeliumi ja ilmailu. Vastauksessaan Piispa Luoma tiivisti, että arkkipiispan virassa tarvitaan laajakatseisuutta, kärsivällisyyttä ja halua rakentaa kirkkoa hengellisenä yhteisönä. Hän haluaa toimia yhteyden hyväksi ja sanoittaa kristillistä uskoa tavalla, joka yhdistää, puhuttelee ja haastaa. Lue Luoman vastaus kokonaisuudessaan tästä.

Uudeksi arkkipiispaksi valittu Tapio Luoma tuntee MAF:n työn hyvin. Kuvassa hän on tutustumassa MAF Suomen lentokonenäyttelyyn kauppakeskus Sellossa. Yllä olevassa kuvassa piispa Luoman kanssa vasemmalla lähetyslentäjäkandidaatti Peter Griffin sekä keskellä MAF Suomen toiminnanjohtaja Janne Ropponen ja lähetyslentäjien aktiivinen vapaaehtoinen Raimo Ahti oikealla.

Lähetyslentäjien työn idea on tehostaa ja mahdollistaa avustustyötä kehitysmaissa

Lähetyslentäjien työ perustuu siihen, että se mahdollistaa ja tehostaa ruohonjuuritason työtä tekevien kumppanien työtä alueilla, jotka ovat vaikeakulkuisia tai turvattomia. Avustuspaketit ja toivon sanoma eivät monissa tapauksissa pääse perille ilman MAF:n lentokonetta. Tuhansia työpäiviä säästyy varsinaiseen työhön, kun avustus- ja lähetystyöntekijät käyttävät lähetyslentäjien tarjoamaa lentopalvelua vaikeiden ja pitkien matkojen kulkemiseen. Kirkon pienikin panostus auttaa tehokkaasti kristillisen lähimmäisen rakkauden, avun, ilon ja toivon menemistä perille nille, jotka ovat niistä osattomia. MAF:n lentopalvelut antavat elintärkeää tukea ja mahdollistavat kehitysyhteistyötä, koulutuksen ja terveyden huollon hankkeita, kirkkojen ja lähetysjärjestöjen työtä, katastrofiavun perille menon sekä suuren määrän hengen pelastavia sairaslentoja kehittyvissä maissa. Sen vuoksi suomalaisten työntekijöiden lähettäminen palvelemaan lähetyslentäjien työssä vaikuttaa strategisesti kehitysmaissa tehtävään auttamistyöhön. Maailmanlaajuisesti MAF:n 130 lentokonetta toteuttavat lahjoitusvarojen turvin vuosittain noin 60.000 lentoa.