Osallistu kyselyyn - rokotus MAF:n koneen siiven alla

Suomen Lähetyslentäjien kysely kirkon kansainvälisen työhön liittyen


Kaikki voivat osallistua.  Osallistumalla kyselyyn voit voittaa Lento elämään -kirjan (lähetyslentäjä Janne Ropposen elämänkertakirja) tai paikan kuumailmapallolennolle. Kyselyyn vastaaminen vie aikaa vain noin 5 minuuttia.

Suomen Lähetyslentäjien tavoitteena on, että kristillinen lähimmäisen rakkaus, apu, ilo ja toivo tavoittaisivat siitä osattomat kotimaan lisäksi myös kehittyvien maiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla. Alla on tietoa mm. siitä, miten autamme Tansaniassa. Suomen Lähetyslentäjät ry (MAF Suomi) julkistaa kyselyn vastauksia ja tuloksia, mutta ei yhteystietojasi (nimeä, sähköpostiosoitetta tai  puhelinnumeroa ei julkaista).  Saat kyselyyn liittyen yhden viestin, jossa kerrotaan kyselyn tuloksista. 

Kerro mielipiteesi ja mitä ajattelet siitä, että MAF:n lentojen ansiosta sadat lapset ja äidit saivat neuvolatarkastuksen ja elintärkeät rokotukset Tansaniassa.

*
*
*

_____________________

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

MAF:n lentäjä Jarkko Korhonen ahertaa Tansaniassa. Sadat lapset ja äidit saivat neuvolatarkastuksen ja elintärkeät rokotukset.

Rokotus lentokoneen siiven alla - mattimyöhäisetkin saivat avun

Jarkko Korhonen lensi sairaanhoitajatiimin Tansanian Bugeriin. Haydomista Luterilaisesta sairaalasta noudetut terveydenhoitotiimin jäsenet lensivät Jarkon kyydissä 25 minuutin lentomatkan päähän pitämään klinikkaa. Lento mahdollisti neuvolatarkastukset ja rokotukset kaikkiaan 333 lapselle. Rokotuksia annettiin seuraavasti: 8 kpl rotavirus-, 21 kpl jäykkäkouristus/tetanus-, 10 kpl tuberkuloosi/BCG- ja 20 kpl pneumokokki/PCV- rokotusta sekä 21 kpl yhdistelmärokotetta kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, B-hepatiittia ja poliota vastaan. Rokotusten ja lasten tarkastusten lisäksi yhteensä 17 odottavaa äitiä sai raskauden seurantatarkastuksen. Näin MAF:n lennot tukevat perusterveydenhuoltoa Tansaniassa.

Yaidan kylässä taas yksi äideistä saapui klinikalle liian myöhään ja pelästyi, ettei hänen vauvansa saakaan rokotusta ajallaan. Sairaanhoitotiimi oli tullut kiitoradalle koneen luo poislähtöä varten ja Jarkko valmistautui suorittamaan lentoonlähdön. Mutta äiti kiiruhti vauvansa kanssa, sillä hän halusi saada lapselleen rokotuksen, ja he ehtivät kuin ehtivätkin ennen koneen lähtöä. Tarvittu rokotus päätettiin suorittaa MAF:n lentokoneen siiven alla. Näin mattimyöhäisetkin saivat avun.

Tansaniassa ei juurikaan ole koronarajoituksia, eivätkä ihmiset yleisesti käytä maskeja. Tästä huolimatta Jarkko Korhonen lentää kuusipaikkaista Cessna 206 -lentokonetta, jonka ohjaamo on varmuuden vuoksi eristetty matkustamosta ilmatiiviillä screenillä koronapandemian vuoksi. Samasta syystä lennon aikana kaikki, lentäjä ja matkustajat, käyttävät lisäksi maskeja. Koronapandemiankin aikana MAF toteuttaa avustuslentoja, ja työntekijät ovat valmiita auttamaan kehittyvissä maissa, jotta apu, ilo ja toivo menevät perille.

Lue, miten elämä alkoi MAF:n lennolla.

Tue MAF:n työtä

MAF Suomen lahjoitustilin numero Osuuspankissa, BIC OKOYFIHH

FI04 5724 1120 0933 25

Merkitse viestikenttään: "Tuki MAF:n työlle", katuosoitteesi ja postinumerosi.

MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita mm. terveydenhuollon ja perusopetuksen hankkeissa. MAF lentää paljon myös ambulanssilentoja.